Головна

Тема номера

Різдво Пресвятої Богородиці

Середа, 20 вересня 2017, 21:44

rizdvo_bogorodycia_9154CDDAНаша Церква в Утрені свята Народження Божої Матері співає отак: "Маріє, пречиста Богоро­дице, чиста Діво, спаси від всяких бід своє стадо, щоб ми прославляли й величали тебе, надіє всіх християн".

Церква загально відмовляється святкувати народжен­ня навіть найбільших свя­тих, бо вони у хвилині на­родження є забруджені первородним гріхом. Єди­ний виняток становить Христовий предтеча Йоан, який, за навчанням святих Отців Церкви, був звільне­ний від первородного гріха ради заступництва Божої Матері, що відвідала його матір Єлизавету, поки Йоан ще не народився (Лк. 1, 41). Робить Церква так тому, що ніхто не знає, що буде з новонародженої дитини, поки вона не підросте і влас­ним життям не докаже, чого вона вартує в Божих очах.

Add a comment

Читати далі: Різдво Пресвятої Богородиці

 

«Давайте убогому здатність до заробітку – научіть його, покажіть йому, як би він сам міг свою долю поправити» - Митрополит Андрей

Понеділок, 18 вересня 2017, 20:18

img_0807«Мені б хотілось показати Шептицького нашим сучасником. Він дуже часто суперечив своєму часові, думаючи про майбутнє», – говорить релігієзнавець, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович. У Львівській бізнес-школі УКУ він розповів, як можна поєднати ім’я Митрополита Андрея з такими поняттями як додана вартість, позитивна і нульова сума. А також про те, в чому Шептицький підтримував націоналістів та чому йому опонував Іван Франко.

Add a comment

Читати далі: «Давайте убогому здатність до заробітку – научіть його, покажіть йому, як би він сам міг свою долю поправити» - Митрополит Андрей

 

Чого я хочу навчити своїх дітей!?

П'ятниця, 15 вересня 2017, 12:19

img_9645Не бійся жити, не бійся творити, не бійся бути собою. Виступ Голови Патріаршої Комісії у справах молоді Української греко-католицької церкви на конференції TEDxUCU.

Ми з дружиною та дітьми часто говоримо про минуле, про те, де і як зародилась наша сім’я. Одним із найцікавіших є момент, коли я розповідаю, як ми спілкувалися. Перші чотири роки писали листи: на папері, в конверті з маркою. Власне, коли я кажу про це своїм дітям, мій середущий син жартома запитує: «Тату, а ти динозаврів бачив?».

Add a comment

Читати далі: Чого я хочу навчити своїх дітей!?

   

Стосунки з Богом – це зовсім не перелік приписів

Середа, 13 вересня 2017, 07:59

shutterstock_114722293-1024x682Ісус відкриває перед учнями щось значно глибше: бути слухняним і йти за ним означає дивитись в обличчя прокажених, паралітиків, грішників. Мати відвагу бачити дійсність – це значно більше, ніж просто виконувати встановлені норми.

Папа Франциск нещодавно відвідав Колумбію, де в проповіді під час меси говорив про вибір учнів, які пішли за Христом, зміну їхнього життя та свідомості загалом. Пропонуємо найцікавіше з євангельських роздумів Святішого Отця.

Add a comment

Читати далі: Стосунки з Богом – це зовсім не перелік приписів

 

Як отримати якнайбільше користі від Літургії?

Вівторок, 12 вересня 2017, 19:56

IMG_20170722_114404_HDRСвятий Йоан Віанней казав: «Якби ми насправді зрозуміли те, що відбувається на Літургії, ми б померли від радості».

Звички і рутина формують наш досвід і наше життя. Нерідко участь в недільній (і не лише) Літургії стає рутиною. Цих кілька звичок допоможуть відвідини Літургії зробити чимось особливішим, ніж просто звичкою. Участь в Літургії – це надзвичайна форма молитви і вона повинна бути духовною зустріччю з Христом. Add a comment

Читати далі: Як отримати якнайбільше користі від Літургії?

   

Сторінка 31 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/