Головна

Тема номера

Глава УГКЦ: «Треба, щоб справа українсько-польського примирення стала частиною християнської культури Польщі і України»

Понеділок, 16 жовтня 2017, 09:42

22449785_У неділю, 15 жовтня, у Києві відбулося урочисте відкриття вулиці Івана Павла ІІ. Відкриттю передувала Свята Меса в костелі Святого Миколая (вул. Велика Васильківська, 75), яку з владикою Віталієм Кривіцьким, Єпископом Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні, та владикою Михайлом (Колтуном), Єпархом Сокальсько-Жовківським УГКЦ, відслужив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

У святковій події взяли участь: Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, представники Польського сейму, Надзвичайний і Повноважний посол Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч, українські політики, представники влади та громадські діячі.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ: «Треба, щоб справа українсько-польського примирення стала частиною християнської культури Польщі і України»

 

Наша Небесна Мати завжди непорушно стоїть у покровській молитві

Субота, 14 жовтня 2017, 11:42

svyatoslav_zarvanytsyaСьогодні Христова Церква святкує свято Покрова Пресвятої Богородиці.  Цей день займає особливе місце в духовному житті Божого люду. Кожного разу, коли ми святкуємо якесь марійське свято, то духовно переживаємо подію з історії спасіння, подію, яка відбулася під час земного життя Божої Матері та нашого Спасителя в минулому. Натомість, сьогоднішнє свято пов’язане не так з минулим, як із глибокою божественною дійсністю нинішнього життя. Можемо ствердити, що свято Покрова Богородиці стосується її небесного сьогодення та її дії по відношенні до кожного з нас сьогодні. Ось чому ми співаємо в цей день: «Діва сьогодні стоїть перед нами у храмі та з хорами святих невидимо за нас молиться Богу» (Кондак Покрова).

Add a comment

Читати далі: Наша Небесна Мати завжди непорушно стоїть у покровській молитві

 

Глава УГКЦ про смерть і гідність хворого: «Таємницю людської смерті відкрив нам Христос»

Понеділок, 09 жовтня 2017, 21:03

u_studii18_5Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерактивній програмі «Відкрита Церква» на «Живому ТБ» на тему «Дар життя» поділився своїми міркуваннями про завершення земного життя та опіку над невиліковно хворими і вмираючими.

- Церква від початку проповіді Христового Євангелія захищає людське життя від його зачаття до природної смерті. Людське життя не завершується кінцем земного шляху, воно є більшим за життя людини у видимому матеріальному світі.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ про смерть і гідність хворого: «Таємницю людської смерті відкрив нам Христос»

   

Виховання дітей тримається на трьох особах: батька, матері та Всевишнього

Неділя, 08 жовтня 2017, 13:02

ArticleImages_68509_BohdanУчасть в Міжрелігійному діалозі взяли представники християнства та юдаїзму. Вони розповіли про традиції виховання дітей в своїх релігійних течіях, посиилаючись на священні писання.

"Коли ми говоримо про виховання дітей в подружньому житті, в родинному колі, на перше місце тут виводиться те, як живуть батьки. Чим вони живуть, які цінності сповідують та, як вони можуть все своє найцінніше передати дітям", — зауважив ректор УКУ о. Богдан Прах. Add a comment

Читати далі: Виховання дітей тримається на трьох особах: батька, матері та Всевишнього

 

Як віднайти своє покликання?

Субота, 07 жовтня 2017, 11:06

3n_rjknpyrgКожен із нас неодноразово чув слово “покликання”. Кожен хоч раз намагався зрозуміти, що готує для нас Бог, куди Він хоче нас завести і яка ціль нашого життя. Ось кілька важливих питань, про які варто пам’ятати в часі таких роздумів.

Хто кличе?

Кличе Господь Бог, який для кожної людини готує певну життєву дорогу. Бог, який для кожного готує щасливе життя, в якому людина себе реалізує – зможе відчувати себе вповні потрібною та допомогти іншим відчути себе дітьми Божими.

Add a comment

Читати далі: Як віднайти своє покликання?

   

Сторінка 29 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/