Головна

Тема номера

Я зрозумів, що вервиця є найсильнішою зброєю проти всякого зла в цьому світі

П'ятниця, 24 листопада 2017, 17:26

1511262602_1447056628_653Мене звати Андрій, мені 24 роки. З самого дитинства мене виховували у християнському дусі, за що я безмежно вдячний моїм прекрасним батькам. У церкву я ходив щонеділі, але сповідався і причащався приблизно двічі на рік. Я любив слухати проповіді, а ще мені подобалися дівчата, які співали в молодіжному хорі. Батьки ніколи не вказували, з ким мені спілкуватися, – я сам вибирав собі друзів. Практично всі вони були затятими атеїстами. Але при цьому хорошими людьми, з добрим серцем, які шукають правди. Часом вони лаяли Церкву (скільки зла вона заподіяла, скільки у неї грошей, які там лукаві священики, і тому подібні, всім відомі ярлики), але це не відвертало мене від дружби з ними.

Add a comment

Читати далі: Я зрозумів, що вервиця є найсильнішою зброєю проти всякого зла в цьому світі

 

25 листопада Україна вшанує жертв Голодомору

Вівторок, 21 листопада 2017, 00:32

357753Голодомор — помста за свободу. Історики пояснюють: Сталін організував геноцид, щоб покарати українців за незалежність 1917—1921 років.

25 листопада українці та світ, як і щороку, вшанують пам’ять убитих Голодомором 1932–33 років. Жалобні заходи традиційно відбуваються також у 32 країнах світу.

Національні пам’ятні заходи до 84 роковин геноциду пройдуть під гаслом «Голодомор — помста за свободу, помста за революцію».

Add a comment

Читати далі: 25 листопада Україна вшанує жертв Голодомору

 

Єрархи церков коментують рішення ВР святкувати Різдво також і 25 грудня

Неділя, 19 листопада 2017, 00:39

ArticleImaПрийнятий Верховною Радою закон, про визначення 25 грудня вихідним днем для святкування Різдва Христового за Григоріанським календарем, здебільшого позитивно сприйнятий українським суспільством та главами Церков.

“Ми радіємо можливістю розділяти це урочисте свято з нашими братами і сестрами в усіх кутках планети”, – сказав пастор Валерій Антонюк, голова Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів (ВСЦ ЄХБ).

Add a comment

Читати далі: Єрархи церков коментують рішення ВР святкувати Різдво також і 25 грудня

   

Порядність замість справедливості

Субота, 11 листопада 2017, 12:01

z1510124753a237iПопри те, що справедливість є омріяною метою, існують нагальніші питання у людських стосунках. Наприклад, співжиття без приниження. Так вважає політичний філософ Авішай Маргаліт, автор книжок «Порядне суспільство» (1996), «Етика пам’яті» (2002), «Про компроміси та гнилі компроміси» (2009).

Авішай Маргаліт народився в Ізраїлі, здобув вчений ступінь із філософії в Єврейському університеті Єрусалима. Багато подорожував світом, був запрошеним професором у європейських та американських університетах. Наприкінці жовтня відвідав Львів — взяв участь у конференції «Життя у світі постправди: демократичні виклики, особистий вибір і соціальна стійкість», що відбулася в УКУ. Add a comment

Читати далі: Порядність замість справедливості

 

12 листопада - День молитви за сиріт

Четвер, 09 листопада 2017, 12:26

molytva_za_syritЩороку в другу неділю листопада Церкви єднаються в спільному звертання до Бога в «День молитви за сиріт».

В цей день усі Церкви моляться в особливому намірі за кращу долю для дітей-сиріт, за оздоровлення сім’ї і за повернення дитини до своїх батьків, за об’єднання дитини з новою родиною, яку Бог обрав для неї, за зцілення дитячих ран та кращі зміни в житті дітей. «День молитви за сиріт» – це день, коли християнські Церкви  моляться за дітей-сиріт. День молитви нагадує людям про Боже ставлення до сиріт, надихає проявляти до них любов, служити кожній такій дитині, а також робити все можливе, щоб у неї була сім’я.

Add a comment

Читати далі: 12 листопада - День молитви за сиріт

   

Сторінка 27 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/