Головна

Україна

Запрошення на святкування 150-річчя Згромадження сестер-служебниць

Понеділок, 20 травня 2019, 15:21

 
Христос воскрес!
Преподобні, Всесвітліші, Всечесніші Отці!
У 2019 році Згромадження сестер Служебниць відзначає 150–ліття від дня народження та 100–ліття від дня переходу до вічності преподобної Матері Йосафати (Гордашевської), нашої співзасновниці.
Ми дуже вдячні Єпископам Синоду 2018 року, що прийняли постанову про відзначення цих дати на рівні цілої нашої Церкви.
Оцим листом хочемо запросити Вас та ваших Парафіян  на святкову Академію, яка відбудеться 26 травня 2019 року 0 18:00 у Патріаршому Соборі Воскресіння.
Святкування відбуваються під патронатом  та з благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука), Отця і Глави УГКЦ.
Будемо дуже раді Вашій присутності та просимо повідомити по цей захід ваших парафіян. У додатку висилаємо афішу з програмою.
З молитвою та  вдячністю,
Сестри Служебниці НДМ
Add a comment
 

Молодіжні спільноти Київської Архиєпархії

Субота, 06 квітня 2019, 21:59

Молодіжні спільноти Київської Архиєпархії запрошують в суботу 13 квітня 2019 року на Архиєпархіальний День молоді у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві.  Початок о 10:00

У ПРОГРАМІ: Божественна Літургія, наука та ділення у групах, спільна смачна трапеза, відпочинок та дружнє спілкування у колі спільноти молоді Київської Архиєпархії, роздуми про наше «так» Богові за прикладом Марії”.

Більше інформації на сайті Київської Архиєпархії:

--
Курія Київської архиєпархії УГКЦ
t/f +38 (044) 254 56 10
www.ugcc.kiev.ua
Ми в соціальній мережі
Add a comment
 

Тарасова ніч - 2019

Середа, 27 лютого 2019, 15:23

Вночі проти 10 березня 2019 р.Б  в УГКЦ  Святого Миколая Чудотворця  на Аскольдовій Могилі  відбудуться нічні чування ,  якими  уже 17 рік поспіль усі присутні вшанують пам’ять великого Кобзаря Тараса Шевченка.  Захід  «Тарасова ніч» розпочнеться о 21 годині з Панахиди.

 Традиційно, у церкві віряни моляться, потім в приміщенні їдальні "Карітас" читають «Святе Письмо», «Кобзар», «Наслідування Христа»  Томи Кемпійського та розважають над їхніми глибокими текстами.

Цьогорічні чування відбудуться під закликом «Молімося разом з Тарасом за мир і закінчення війни ». Не спи українцю і разом з воїном - захисником на Донбасі єднайся з духом Тараса котрий один нас захищає в нашій неволі  і цього вечора о 21 год.  Йди до Церкви на молитву і вдома помолись.

Не спи - моли Бога за спасіння України!

 

Add a comment
   

Отець - Доктор Августин Волошин і Рахівщина.

Субота, 23 лютого 2019, 09:31

Доповідь на Урочистій академії його пам’яті в Ужгороді

19. 07. 2017 р.

«Радуйтеся  праведні у  Господі і прославляйте його святе ім’я»

Псалом 97,!2

Постать о. А. Волошина є багатогранною та захоплюючою. Він жив і творив у багатонаціональному, багатоконфесійному та багатопартійному середовищі свого часу, але своїм праведним життям, любов’ю Бога і народу та прославою Божого імені захоплював широкі маси і зумів заслужити не тільки всеукраїнське, але і   всесвітнє визнання. Перше моє знайомство із цим великим іменем настало в сьомому класі школи, коли мене мій батько попросив запитати вчителя історії, хто такий «батько» Волошин. Відповідь мені вчителя була категорична: то є заборонений діяч і не цікався ним. Пізніше, в часі мого навчання в підпільній семінарії  одного разу я запитав викладача отця І. Маргітича (майбутнього єпископа): Ви та й інші священики молитеся в літургії за прославу о. А. Волошина. Сподіваєтеся, що це можливе?  Відповідь мені була такою: «прослава  гідної особи буде тоді, коли буде кому в цьому намірі молитися, засвідчити праведність життя тієї особи і домагатися її беатифікації». Вельмиповажне зібрання! Ваша присутність сьогодні у цьому залі підтверджує, що є кому це робити щодо постаті о. А. Волошина.

Add a comment

Читати далі: Отець - Доктор Августин Волошин і Рахівщина.

 

Проща до Канева

Субота, 23 лютого 2019, 09:25

Add a comment
   

Сторінка 20 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/