Головна

Україна

Вісімдесят третя сесія Синоду Єпископів КГВА УГКЦ

Вівторок, 03 грудня 2019, 20:05

zarvanytsya_synod29-30 листопада 2019 року під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава в Реколекційному центрі Львівської архиєпархії «Світлиця» в Брюховичах відбулася Вісімдесят третя сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви.

Перед Синодом владики мали спільні реколекції для греко-католицьких та римо-католицьких єпископів та щорічну братню зустріч.

Add a comment

Читати далі: Вісімдесят третя сесія Синоду Єпископів КГВА УГКЦ

 

Єпископська хіротонія отця Степана Суса

Середа, 27 листопада 2019, 18:57

oranta1Архиєрейська хіротонія отця Степана Суса, Куріяльного єпископа Патріаршої курії УГКЦ з титулярним осідком Зіґріса, відбудеться 12 січня 2020 року у Патріаршому соборі Воскресіння у Києві. Початок Божественної Літургії об 11.00.

Літургію очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, головний святитель. Співсвятителі - владика Ігор Возьняк - Митрополит Львівський УГКЦ та владика Павло Хомницький, Єпарх Стемфордський.

Add a comment

Читати далі: Єпископська хіротонія отця Степана Суса

 

«Єпископське покликання - нагода служити людям та вести їх до Бога»

Понеділок, 25 листопада 2019, 16:01

25-11-19-1

1 грудня відбудеться архиєрейська хіротонія уродженця Тернопільщини, першого в незалежній Україні єпарха Кам'янець-Подільського УГКЦ Івана Кулика. Напередодні цієї знакової події відбулася розмова з владикою-номінантом, у якій він розповідає про своє покликання, душпастирське становлення та висловлює думки з приводу свого архипастирського служіння на теренах Хмельниччини.

Add a comment

Читати далі: «Єпископське покликання - нагода служити людям та вести їх до Бога»

   

Греко-католицька церква серед перших зреагувала на Голодомор в Україні

Середа, 20 листопада 2019, 16:03

F31CF6A2-5970-40AA-BC6E-6DA38319A27F_w1023_r1_sЛьвів – Завдяки митрополитові Андрею Шептицькому і єпископам Української греко-католицької церкви світова громада дізнавалась правду про голод у Великій Україні у 1933 році. Духовенство УГКЦ не лише інформувало світ, спонукало україномовну пресу Галичини і католицьку на Заході писати про те, що мільйони українців голодують і вмирають від голоду, але й стараннями митрополита Андрея для голодуючих збирали гроші і продукти. Якою була реакція і роль УГКЦ у порятунку українців Великої України? Які документи свідчать про цю допомогу і підтримку УГКЦ?

Add a comment

Читати далі: Греко-католицька церква серед перших зреагувала на Голодомор в Україні

 

Отець Степан Сус призначений єпископом Курії Верховного Архиєпископа УГКЦ

Субота, 16 листопада 2019, 19:29

otets-stepan-susСвященник, якому в жовтні виповнилося 38 років, стане наймолодшим католицьким єпископом у світі. 

У п’ятницю, 15 листопада 2019 року, у Ватикані повідомлено про те, що Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, отримавши попередню згоду від Папи, здійснив канонічне обрання отця Степана Суса, священника Львівської архиєпархії УГКЦ, єпископом Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа. Йому надано титулярний осідок Зігріса. 

www.vaticannews.va

Add a comment

Читати далі: Отець Степан Сус призначений єпископом Курії Верховного Архиєпископа УГКЦ

   

Сторінка 18 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/