Головна

Україна

Владика Богдан Дзюрах: довершити якісний перехід від чисто декларативної віри до нового преображенного Божого буття у родинах та суспільстві

П'ятниця, 02 жовтня 2020, 16:22

c5140e252300b6b1В останні роки спостерігаємо масштабний процес секуляризації по всій Європі, а також в Україні. Карантин пов’язаний з COVID-19, за словами кардинала Жан Клода Олеріша, ще більше прискорив дехристиянізацію Європи. Від вищезгаданих процесів найбільше потерпає українська родина. Окрім внутрішніх проблем, якими змагається кожна людина, кожна сім’я, останні десятиліття інститут сім’ї зазнає серйозної небезпеки з боку гендерної ідеології. Що варто чинити Церкві, щоб зміцнити наші родини? Про це та ще більше розповів Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан Дзюрах в інтерв’ю з отцем Романом Лабою для сайту «Родина».

Add a comment

Читати далі: Владика Богдан Дзюрах: довершити якісний перехід від чисто декларативної віри до нового преображенного Божого буття у родинах та суспільстві

 

Глава УГКЦ: «Від того, скільки сьогодні молодіжного простору в наших парафіях, залежить, скільки завтра ми будемо мати вірних»

Четвер, 24 вересня 2020, 10:48

glavcom1У парафії на багато чого звертають увагу: на дах, що протікає, на світильники, які треба замінити на нові, звертають увагу на лавки, які недостатньо м’які і їх треба замінити на м’якші... А ось на молоду людину, з її проблемами, питаннями, сумнівами щодо віри, з її кризовими моментами часом ніхто не звертає уваги.

Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в онлайн-спілкуванні з молоддю під час фестивалю «Вітер На-Дії».

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ: «Від того, скільки сьогодні молодіжного простору в наших парафіях, залежить, скільки завтра ми будемо мати вірних»

 

«Найкращий спосіб узяти участь у бенкеті Небесного Царства – це бути фізично присутнім на Святій Літургії»

Понеділок, 14 вересня 2020, 10:38

propovid_7_01_2019Сьогодні кожний із нас запрошений на бенкет, яким є Божественна Літургія. Найкращий спосіб узяти участь у бенкеті Небесного Царства – це причаститися Тіла і Крові нашого Спасителя. Навіть коли ми не можемо фізично перебувати в храмі, покликані відповісти на Його запрошення. Ми покликані святкувати цей день у можливий і доступний нам спосіб. На цьому наголосив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді в неділю, 13 вересня 2020 року.

Add a comment

Читати далі: «Найкращий спосіб узяти участь у бенкеті Небесного Царства – це бути фізично присутнім на Святій Літургії»

   

ЗВЕРНЕННЯ Блаженнішого СВЯТОСЛАВА до вірних УГКЦ і людей доброї волі в Україні та в усьому світі з приводу паводків у Західній Україні

Четвер, 25 червня 2020, 22:16

pavodokВисокопреосвященні та преосвященні владики! Всесвітліші та всечесніші отці! Преподобні брати і сестри в монашестві! Дорогі браття і сестри в Христі!

Одна із стихій, яка дає життя нам, людям, і всьому, що нас оточує та приносить комфорт у наші оселі, цими днями перетворилася на справжнє лихо на теренах Західної України, котре характеризують як чи не найбільший паводок за останнє століття. У воді опинилися понад триста населених пунктів. Зруйновані важливі транспортні магістралі, пошкоджені залізничні колії та мости, знеструмлені тисячі будинків. Але найбільше лихо – це людські жертви. Тож на початку цього послання висловлюю щире співчуття та запевнення в молитві всім тим, хто втратив своїх рідних.

Add a comment

Читати далі: ЗВЕРНЕННЯ Блаженнішого СВЯТОСЛАВА до вірних УГКЦ і людей доброї волі в Україні та в усьому світі з приводу паводків у Західній Україні

 

Церковна мова давньої України – дослідження першоджерел

Понеділок, 22 червня 2020, 11:27

1023_r1_sТЕСТ НА ДЕРЖАВНІСТЬ

300 років тому наказом московського царя Петра І було заборонено книгодрукування українською мовою і вилучено українські тексти з церковних книг. Їх замінили московськими книгами і таким чином зламали вікову традицію богослужбової мови на наших землях.

Add a comment

Читати далі: Церковна мова давньої України – дослідження першоджерел

   

Сторінка 14 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/