Головна

Україна

Покликання Церкви до пенітенціарного душпастирства

Четвер, 13 листопада 2008, 00:34

11 листопада 2008 року в приміщенні центрального апарату Державного департаменту України з питань виконання покарань проходили спільні збори працівників Державної кримінально-виконавчої служби України (ДКВС) та представників Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». Місія забезпечує толерантне, гідне християн, співслужіння для відродження багатьох душ.

Add a comment

Читати далі: Покликання Церкви до пенітенціарного душпастирства

 

Священик і мирянин разом творять Церкву

Середа, 12 листопада 2008, 15:30

"Гармонійна співпраця священика та мирянина, розуміння, що і священик, і мирянин разом творять Церкву, а парафія є спільнотою любові і родиною родин, завжди приносила численні добрі плоди для розвитку нашої Церкви. Особливо виразно ці плоди проявилися в часи гонінь, коли миряни і клир з Божою поміччю зуміли передати нам живу Церкву", - написали у своєму зверненні до парохів, усіх священиків та семінаристів УГКЦ делегати ІІ з'їзду мирян УГКЦ: "Моя участь у житті парафії, Церкви та держави". З'їзд, як ми повідомляли раніше, відбувався 7 - 8 листопада 2008 року у м. Києві.

Add a comment

Читати далі: Священик і мирянин разом творять Церкву

 

Меморандум про співпрацю у справах душпастирської опіки військовослужбовців підписали представники Церков та релігійних організацій

Середа, 12 листопада 2008, 15:27

У Міністерстві оборони України уповноважені представники семи головних Церков та релігійних організацій підписали або висловили принципову згоду щодо укладання Меморандуму про співпрацю у справах душпастирської опіки військовослужбовців Збройних Сил України.

Add a comment

Читати далі: Меморандум про співпрацю у справах душпастирської опіки військовослужбовців підписали представники Церков та релігійних організацій

   

Миряни УГКЦ дискутували про свою участь у житті парафії, Церкви і держави

Вівторок, 11 листопада 2008, 10:46

"Головною метою для нас було бажання активізувати мирян і душпастирів у парафіях УГКЦ. Досвід Комісії УГКЦ у справах мирян свідчить, що це можливо зробити. Єдине, що потрібно - щоб у єпархії чи протопресвітерстві з'явилася людина, яка б хотіла займатися справами мирян", - для Департаменту інформації сказав д-р Юрій Підлісний, голова Комісії УГКЦ у справах мирян, розповідаючи про завдання ІІ з'їзду мирян УГКЦ: "Моя участь в житті парафії, Церкви і держави". З'їзд, у якому взяли участь делегати із усіх єпархій та екзархій УГКЦ в Україні, відбувся 7 - 8 листопада 2008 року у м. Києві.

Add a comment

Читати далі: Миряни УГКЦ дискутували про свою участь у житті парафії, Церкви і держави

 

Про Сорок першу сесію Синоду Єпископів Києво-ГалицькогоВерховного Архиєпископства УГКЦ

Середа, 05 листопада 2008, 18:59

29-30 жовтня 2008 року у Львові-Брюховичах відбулася Сорок перша сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. На сесійних засіданнях були присутні 17 членів Митрополичого Синоду та запрошений гість Преосвященний Владика Славомир (Мікловш), Єпарх Криживецький, що у Словенії, Хорватії та Боснії і Герцеговині.

Add a comment

Читати далі: Про Сорок першу сесію Синоду Єпископів Києво-ГалицькогоВерховного Архиєпископства УГКЦ

   

Сторінка 127 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/