Головна

Україна

ЗАКЛИК Архиєрейського Синоду Української Греко-Католицької Церкви в Україні до молитви в час лихоліття

Вівторок, 23 листопада 2021, 12:52

Sviatoslav_Shevchuk.svgОсь Бог – моє спасіння! Я уповаю і не боюся, бо Господь моя сила й моя пісня, Він – моє спасіння! (Iс. 12, 2).

Дорогі в Христі!

Упродовж року, що минає, наша Батьківщина переживає нові виклики, пов’язані із загостренням гібридної війни проти нашого народу та Української Держави, яка відзначає тридцяту річницю відновлення своєї незалежності. Довкола наших кордонів накопичена небачена кількість російських військових угруповань, погіршується гуманітарна ситуація та штучно створюється тиск на наше суспільство політично вмотивованими цінами на енергоносії.

Add a comment

Читати далі: ЗАКЛИК Архиєрейського Синоду Української Греко-Католицької Церкви в Україні до молитви в час лихоліття

 

«Вінниця була у серці Блаженнішого Любомира, і тому у серці Вінниці сьогодні постає його пам’ятник», — владика Богдан Дзюрах

П'ятниця, 15 жовтня 2021, 13:35

img_4348«Після відходу на пенсію він не збудував собі печі для відпочинку; і після відходу до вічності він продовжує служити Церкві і народові. І нинішня подія, якою вінчається Тиждень пам’яті Блаженнішого Любомира тут, у Вінниці, є теж частиною його церковного і громадянського служіння», — розпочав своє слово преосвященний владика Богдан.

Add a comment

Читати далі: «Вінниця була у серці Блаженнішого Любомира, і тому у серці Вінниці сьогодні постає його пам’ятник», — владика Богдан Дзюрах

 

«Католицька освіта дає відповідь на питання, де ті джерела і цінності, які надихають, підтримують і ведуть людину впродовж життя»

Понеділок, 20 вересня 2021, 11:40

khrystofora-bushtyn-09-2021-1Якісна освіта для дітей – запорука їх майбутнього і одна із головних цілей для батьків. Проте добра освіта, зокрема шкільна, – це не лише певний рівень знань, а й виховання та цінності певного середовища, яким є школа. Про освіту загалом та католицьку освіту зокрема, про католицькі школи в Україні та християнську етику у програмах «Відкрита Церква» та «Добра розмова» говорить с. Христофора Буштин, екс-очільниця Комісії УГКЦ з питань освіти, а нині – координаторка Католицької школи у Києві.

Add a comment

Читати далі: «Католицька освіта дає відповідь на питання, де ті джерела і цінності, які надихають, підтримують і ведуть людину впродовж життя»

   

Церкви і релігійні організації України просять про спільну триденну молитву на захист традиційних сімейних цінностей

П'ятниця, 17 вересня 2021, 09:30

family-15-09-2021-2Ми відчуваємо біль у серцях багатьох вірних синів і дочок України і просимо засвідчити свої переконання в найбільш відповідний і відповідальний спосіб - звершуючи від п’ятниці, 17 вересня, до неділі, 19 вересня (включно), молитву за збереження сім’ї та України. Віримо, що Господь почує наш молитовний заклик і ця гібридна атака проти сім’ї буде зупинена.

Add a comment

Читати далі: Церкви і релігійні організації України просять про спільну триденну молитву на захист традиційних сімейних цінностей

 

Блаженніший Святослав заохочує батьків обстоювати навчальні години християнської етики у школах

Четвер, 02 вересня 2021, 15:59

head-ugcc-23-08-2021Я заохочую всіх обстоювати навчальні години християнської етики, зокрема в католицьких школах. Вкотре наголошую, що батьки мають право вимагати в держави, щоб їхніх дітей навіть у державній системі освіти виховували на певних цінностях. Про це Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, заявив під час зустрічі з керівниками католицьких шкіл, яка відбулася 30 серпня 2021 року в режимі онлайн. Про це він написав і у своєму профілі у фейсбуку.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав заохочує батьків обстоювати навчальні години християнської етики у школах

   

Сторінка 8 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/