Головна

Україна

«Бути людиною означає обирати добро, шукати істину, відстоювати справедливість, споглядати красу Божої любові, бути другом», – о. Андрій Зелінський

Четвер, 20 січня 2022, 13:07

o_zelinskyy19У святковий вечір Богоявлення Господнього провідником спільної молитви на вервиці в рамках ініціативи «Вервиця єднає», яка, завдяки «Живому телебаченню», об’єднує вірних нашої Церкви, розсіяних по цілому світу, в єдину молитовну родину був о. Андрій Зелінський, ТІ. Перед кожною десяткою вервиці о. Андрій мав роздуми, які публікуємо у цій статті.

ПЕРШЕ СВІТЛЕ ТАЇНСТВО ХРЕЩЕННЯ ІСУСА ХРИСТА В РІЦІ ЙОРДАНІ

Add a comment

Читати далі: «Бути людиною означає обирати добро, шукати істину, відстоювати справедливість, споглядати красу Божої любові, бути другом», – о. Андрій Зелінський

 

Папа: революція ніжності – неочікуваний спосіб чинити справедливість

Середа, 19 січня 2022, 14:00

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422У черговому повчанні про святого Йосифа Папа Франциск наголосив на близькості Бога до людини, Який не лякається її гріхів, але готовий з ніжністю допомагати долати труднощі та надолужувати за помилки.

«Хоча Євангелії не наводять деталей про те, як він виконував своє батьківство, можемо бути впевненими у тому, що його стан “праведного” мужа перекладався також у виховання, дане Ісусові», – цим зауваженням Папа Франциск розпочав своє чергове повчання, присвячене постаті святого Йосифа. «Святий Йосиф як лагідний батько» – такою була тема загальної аудієнцію, що в середу, 19 січня 2022 р., відбулася в залі Павла VI у Ватикані.

Add a comment

Читати далі: Папа: революція ніжності – неочікуваний спосіб чинити справедливість

 

Різдвяне послання Блаженнішого Святослава

Понеділок, 03 січня 2022, 13:53

rizdvo-2019Святкуймо Різдво разом! Хоч би де ми були, творімо взаємною довірою наш сучасний Вифлеєм! Хто святкує в сімейному колі — то зі щирою радістю; хто змушений бути далеко від рідних — то з відчуттям духовної єдності; хто може прийти до храму — то з переживанням святої урочистості празника та в любові до Христа, який дає себе нам як духовну поживу на знак, що Він вірить у нас; хто бере участь у святкових богослужіннях онлайн — то в благословенній тузі за братами і сестрами в Христі. Ділімося одне з одним різдвяною радістю — хто як може! Хай скрізь лунає традиційна українська коляда!

Add a comment

Читати далі: Різдвяне послання Блаженнішого Святослава

   

«Сім’я покликана стати колискою екологічної культури»: 14 важливих думок зі Звернення щодо екологічної ситуації

Четвер, 09 грудня 2021, 22:47

environment-education-day-conceptСаме в сім’ї маємо засвоїти, як правильно використовувати речі, дбати про чистоту і порядок, з повагою ставитися до місцевої екосистеми, навчитися азів енергоефективності, сталого споживання та дружнього ставлення до природи. Цією та іншими цінними думками діляться владики Архиєрейського Синоду УГКЦ у своєму Зверненні щодо екологічної ситуації в Україні.

Add a comment

Читати далі: «Сім’я покликана стати колискою екологічної культури»: 14 важливих думок зі Звернення щодо екологічної ситуації

 

Patriarch of the Ukrainian Greek Catholic Church: «In every totalitarian system there will be a temptation to abuse power»

Вівторок, 30 листопада 2021, 14:12

3W6A2336-1536x1024I must say that in Ukraine and other post-Soviet countries, we still feel the consequences of decades of totalitarian rule. In a totalitarian system, every bureaucrat can become a dictator and try to psychologically, financially, even sexually abuse those under his control. And this is a wound from the past that continues to be reproduced. In every country, group or totalitarian system, or even in a sect in which someone has unrestricted control over others, there will always be a temptation to abuse their power.

Add a comment

Читати далі: Patriarch of the Ukrainian Greek Catholic Church: «In every totalitarian system there will be a temptation to abuse power»

   

Сторінка 7 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/