Головна

Україна

Історія грушівського Чуда

Вівторок, 31 жовтня 2017, 10:59

258456852Сьогодні наша розповідь торкнеться прекрасного села Грушів, що на Львівщині, де здійснилися величні чуда нашої Небесної Матері. Для цього ми з’їздили до Грушівської святині та безпосередньо поспілкувалися з парохом церкви отцем Зеновієм Майкутом.

Отець Зеновій служить в Грушеві вже 36 років та особисто став свідком цього величного дійства. У селі побудовані 3 церкви. Одна із них - дерев’яна, церква Пресвятої Трійці, в якій саме і здійснилося об’явлення Божої Матері, та про яку далі піде мова.

Add a comment

Читати далі: Історія грушівського Чуда

 

Десять тез про служіння Церкви для дітей-сиріт

Вівторок, 24 жовтня 2017, 21:24

65236523Як Церква опікується сиротами і допомагає дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

1. Церква може дати дітям-сиротам насамперед духовну складову - “компенсувати” справу передавання віри, що мали б робити батьки та родичі.

2. У Центрі опіки сиріт ми намагаємося виховувати дітей самостійними. Наша мета ? навчити їх долати труднощі, а не виконувати замість них певну роботу.

Add a comment

Читати далі: Десять тез про служіння Церкви для дітей-сиріт

 

«Україна вкотре відчуває себе в лабетах смерті і нікому не потрібною»

Понеділок, 23 жовтня 2017, 13:35

new_zhezlУкраїна сьогодні спливає кров'ю. Десятки тисяч вдів і матерів оплакують своїх синів. Вкотре знову Україна відчуває себе в лабетах смерті. І нікому не потрібною, ні Заходу, ні Сходу. Усі бачать нас як проблему, до якої не знають як знайти вирішення. Але сьогодні Христос мовить до нас: Не плачте! Вставайте! Я є вашим виходом і надією! Боротися і перемагати – це є наш вихід.

Про це сказав сьогодні, 22 жовтня 2017 року, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у Манчестері, де на запрошення владики Гліба (Лончини), Єпарха єпархії Пресвятої родини в Лондоні, перебуває з офіційним душпастирським візитом до Великої Британії.

Add a comment

Читати далі: «Україна вкотре відчуває себе в лабетах смерті і нікому не потрібною»

   

Український науковець довів, що молитва змінює кров і дійсно лікує

Субота, 21 жовтня 2017, 20:16

LymeЧи справді молитва має цілющу силу? Вчений вирішив перевірити це експериментальним шляхом. Досліди тривали 15 років. Науковець брав венозну і капілярну кров у добровольців, робив її аналіз. А потім просив досліджуваного або когось із близьких читати молитву протягом 10-15 хвилин, подумки або вголос. Після цього знову робили аналіз венозної та капілярної крові. І вона різнилася! Add a comment

Читати далі: Український науковець довів, що молитва змінює кров і дійсно лікує

 

Владика Йосиф Мілян: Сьогодні обов’язок Церкви - звернути увагу на молодь і знайти з нею спільний діалог

П'ятниця, 06 жовтня 2017, 15:04

ekumenichnyi_tyzhdenВладика Йосиф Мілян взяв участь у відкритті Х Екуменічного соціального тижня, який стартував у Львові 4 жовтня. Західтрадиційно розпочався з молитви храмі Софі-Премудрості Божої, де відбулась Божественна Літургія за участі представників різних конфесій. Літургію очолив  Владика Ігор, Мирополит Львівський.

Опісля відбулося Урочисте відкриття та пленарне засідання суспільного форуму в Центрі Митрополита Андрея Шептицького (УКУ).

Add a comment

Читати далі: Владика Йосиф Мілян: Сьогодні обов’язок Церкви - звернути увагу на молодь і знайти з нею спільний діалог

   

Сторінка 28 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/