Головна

Україна

Нова парафія УГКЦ у Солом"янському районі Києва

Субота, 10 березня 2018, 20:01

 blnk Add a comment
 

Пам’ять про єпископів УГКЦ – Йоана Терешкевича та Йосифа Баковецького

Вівторок, 06 березня 2018, 22:23


На Аскольдовій Могилі помолилися за упокій душ український греко-католицьких єпископів Йоана Терешкевича та Йосифа Мокосія Баковецького.

Іван Терешкевич народився 5 травня 1793 року в селі Княжполь (нині Білгорайського повіту Люблінського воєводства в Польщі). До 1809 року навчався в гімназії в Замості, а потім переїхав до Перемишля, де й закінчив місцеву гімназію (1811). Також, він навчався у Львівському університеті, де закінчив навчання на відділеннях Богослов'я та Філософії, а потім, через два роки, Терешкевич почав працювати викладачем Холмської духовної семінарії.

У 1825 році став священиком, будучи одночасно і віце-ректором семінарії. З часом, вже перебуваючи на посаді ректора Холмської семінарії, супроводжував владику Пилипа Шумборського під час подорожі до Санкт-Петербурга. Тут, у домі митрополита Філарета, взяв участь у богословській дискусії, опонентом в якій був ректор Санкт-Петербурзької академії.

 

15 вересня 1841 року Йоан Терешкевич був іменованим єпископом-помічником (суфраганом) Холмської єпархії, а 21 травня 1843 року був висвячений  з титулом «єпископ Белзький, суфраган Холмський».

Add a comment

Читати далі: Пам’ять про єпископів УГКЦ – Йоана Терешкевича та Йосифа Баковецького

 

Отець Степан Вапрович – український місіонер-ісповідник в Аргентині

Вівторок, 06 березня 2018, 00:02

   На Аскольдовій Могилі помолилися за упокій душі Степана Вапровича - українського церковного діяча, місіонера натеренах Аргентини та підпільного єпископа Станіславівської єпархії УГКЦ.

Єпископ Степан Вапрович народився 1 травня 1899 року в селі Іван-Пусте, щона Тернопільщині. Після закінчення Станіславівської духовної семінарії в 1926році, був висвячений єпископом Григорієм Хомишиним на священника. А вже через рік, став адміністратором парафії вселі Ценява Коломийського деканату Станіславівської єпархії.

17 вересня1927 року разом із отцем Степаном Турчином Вапрович приїхав для духовноїобслуги українських емігрантів до провінції Місіонес в Аргентині. А наступногороку о. Турчин, внаслідок погіршення здоров'я та важких умов праці, повернувсядо Галичини і о. Степан Вапрович упродовж наступних шести років, залишавсяєдиним українським греко-католицьким священиком, який стабільно перебував вАргентині.

Add a comment

Читати далі: Отець Степан Вапрович – український місіонер-ісповідник в Аргентині

   

Всеукраїнського форуму сім’ї

Субота, 03 березня 2018, 10:22

Слава Ісусу Христу!

 1. Запрошуємо священиків та мирян взяти участь у роботі Всеукраїнського форуму сім’ї, який відбудеться 14 березня 2018 року в НЦ «Український дім», м. Київ, вул. Хрещатик, 2.

Хто бажає взяти участь у заході прохання повідомити о. Ігоря Гріщенка 0968985800, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

2. Запрошуємо подружні пари на РЕКОЛЕКЦІЇ, які відбудуться 23-25 березня 2018 року в Обухові. Початок реколекцій о 18 год. у п’ятницю, закінчення о 15 год. в неділю.

Обов’язковий попередній запис на реколекції можна здійснити за телефонами (067) 231-96-80 (Наталя) та (067) 949-13-60 (Оксана) або повідомленням на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Кількість учасників обмежена.

З закликом до співпраці –

ієр. Ігор Гріщенко,

Голова комісії у справах родини КА

Add a comment
 

Великопосні реколекції у Патріаршому соборі

Субота, 03 березня 2018, 10:17

 24 березня 2018 р. Б. у Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбудуться Великопосні реколекції для церковних співців, регентів та учасників хорових колективів Київської архиєпархії та зустріч з блаженнішим Святославом

Програма духовної віднови передбачатиме молитву, науки отця-реколектанта, зустріч із Главою Церкви блаженнішим Святославом, а також спілкування та ділення досвідом літургійного життя.

Add a comment

Читати далі: Великопосні реколекції у Патріаршому соборі

   

Сторінка 25 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/