Головна

Митецька сторінка

Теорії про історію Київської Русі (проби пера юного покоління майбутніх журналістів)

Вівторок, 22 жовтня 2019, 20:58

952563Хто такий Рюрик?

Існує кілька теорій про походження Рюрика. За однією з теорій, він не Рюрик, а Рьорик Ютландський – данський конунг за часів франкського імператора Лотаря. За деякими джерелами, вигнавши варягів за море, племена кривичів, новгородців та ще кілька племен покликали інших варягіви(чи вікінгів) і вождя Рюрика. І той став правити Новгородом та іншими землями. 

Add a comment

Читати далі: Теорії про історію Київської Русі (проби пера юного покоління майбутніх журналістів)

 

"Студентська коляда"

Четвер, 31 січня 2019, 03:24

studkol

Христос рождається!

Дорога молоде! Хочемо запросити вас 31 січня на IV Міжнародний фестиваль блаженної пам'яті Бл.Любомира Гузара  "Студентська коляда" у ККІБП (Київський Кооперативний Інститут Бізнесу і Права).

Початок - 13.00 (до вечора)

Фестиваль вже проводиться четвертий рік поспіль у ККІ БП. Співорганізаторами є Центр Академічного Душпастирства Київської Архиєпархії та Київська Трьохсвятительська Духовна Семінарія УГКЦ. Батьком цього фестивалю є Блаженніший Любомир Гузар, який кожного року благословляв та звертався із своїм словом до учасників заходу.

Add a comment

Читати далі: "Студентська коляда"

 

"Аскольдів глас" запрошує

Вівторок, 04 грудня 2018, 12:04

Щиро запрошуємо розділити з нами радість празника св. Миколая Чудотворця та прийдешніх новорічно-різдвяних свят на XVII Фестивалі-конкурсі духовної пісні "Аскольдів глас". Захід відбудеться 22 грудня 2018 р. в актовій залі НПУ ім. Драгоманова (вул. Пирогова, 9). Початок о 17.00

У програмі конкурсу: виступи солістів 10-16 років з Тернопільщини, Івано-Франківщини, Черкащини, Кам'янця-Подільського та Києва; виступи спеціальних гостей свята та онлайн-аукціон "Допоможи воїну".
Поціновувачам сучасної патріотичної, духовної, естрадної та народної пісні конкурсанти даруватимуть свою творчість,талант та чудові емоції! 

Оргкомітет конкурсу

 

 

 

 

 

Add a comment
   

Наші читачі дописують

Четвер, 18 жовтня 2018, 22:34

Морква

Оповідання

Був переддень Різдва Пресвятої Богородиці. Тонюсінькі дротики-павутинки у повітрі, на кущах і поміж квітами сповіщали, що літечко скоро полине у вирій. Сестра Антонія краєм ока поглядала на чарівні прикарпатські пейзажі, що пропливали за вікном старенького авто. Воліла б милуватися тою красою, та мусила пильно стежити за дорогою. Скоро буде поворот на Львів. Здалось би не проґавити.

Намацала в кишені теплі намистинки милої серцю дерев’яної вервечки, подарованої торік Блаженнійшим Любомиром Гузаром на її тридцятиліття. Почала пошепки молитися: за тих, хто воює на Сході, за сестер-служебниць, за дівчат і хлопців, що ходили на реколекції, за діточок з недільної школи. По молитвах полинули спогади…

Add a comment

Читати далі: Наші читачі дописують

 

Диво в Бережанах

П'ятниця, 28 вересня 2018, 14:23

Хочу поділитися враженнями від побаченого дива. Недавно мені випала нагода побувати на фестивалі замку Синявських, що в Бережанах. Ми із моєю дочкою випадково почули по радіо запрошення на цей фестиваль і нероздумуючи поїхали до Бережан. Разом ми дуже любимо подорожувати і вже відвідали багато цікавих історичних місць в Україні. Завжди захоплює їх культура, історія, традиції. Тішить те, що люди цінують їх і бережуть.

Add a comment

Читати далі: Диво в Бережанах

   

Сторінка 3 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/