Головна

Перша колядка

Слава Богу на висоті, і на землі мир, у людях добра воля!(Лук.2:14)

Це перша колядка, що пролунала над землею. Пізніше люди складуть тисячі інших, міліони християн різних націй і народів у пісні і молитві прославлять Різдво Спасителя. Але сьогодні звернімося до цієї, першої хвали, яку співали ангели.  Залишивши небесні простори, слідом за своїм Господом, що народився в убогій печері, вони явилися убогим і простим пастушкам з радісною вісткою.  Багато таємниць всесвіту знали ці безтілесні духи, перші Божі створіння. Вони славили всемогутнього Бога в акті створення світу, співали Йому хвалу, коли народжувалися зірки і планети, виникало життя. Бога славить кожен промінь світла,  крапля роси, світло блискавки. А найбільше прославився Бог ставши людиною. Ангели раділи побачивши Бога в тілі і славили Його задум спасіння.

На землі мир. З часу гріхопадіння людина втратила мир з Богом, не мала миру з іншими людьми, навідь у власному серці не було миру. Обманувши людину, сатана відібрав у неї мир. Війни у світі і війна у серці людини, боротьба з власною совістю. Вертеп у Вифлеємі став місцем, де закічилася боротьба  між людиною та її сумлінням, між людиною і Богом.

Господь приніс у світ Добру Новину-  можливість для людини примирення з Богом, самим собою, з іншими людьми, можливість прощення усіх гріхів.
У людях добра воля. Бог добрий до людей, Він любить тебе, бідний грішнику! Навідь коли ти його щоденно зневажаєш, не хочеш чути Його голосу, не знаходиш часу для Нього- Бог любить тебе! Якщо сумніваєшся, прочитай ці слова: «Клянусь, як от живу я, - слово Господа Бога, - я не бажаю смерти грішника; бажаю, щоб він відвернувся від своєї поведінки і жив»(Иез.33:11);  «Ходіть же й розсудимось, - говорить Господь. Коли б гріхи ваші були, як багряниця, вони стануть білими, як сніг; коли б, мов кармазин, були червоні, стануть, як вовна»(Ис.1:18). Коли грішник кається. В його серці народжується мир, радість і прощення.
Як раділи ангели у ніч Різдва, піснею славили і прповідували Христа, так і ми покликані піснею, словом, молитвою, усім своїм життям славити Бога, нести у цей темний і холодний світ радіть Різдва.

Для багатьох людей святкування Різдва зводиться до його відзначення п’яними оргіями, забавами. Інші зранку йдуть у храм, а до вечора забувають про все християнське з друзями в гостях і барах. Ми повинні бути прикладом для інших людей у святкуванні Різдва. Ангели співали «На землі мир!»  І ти у день Різдва примирися із свої ворогом, сусідом чи може сином, або матірю. Принеси мир у свою сімю. Неси добро, любов і милосердя людям, яких зустрінеш сьогодні і кожного дня на дорозі життя. Іди і розкажи іншим, що для тебе зробив Господь!

І якщо ми жили до сьогодні без покаяння, у грісі і ворожнечі з Богом, моя молитва і найбільше бажання, щоб ви через Різдво віднайшли радість, примирилися з Богом;  тоді, брате і сестро, це буде найкраще Різдво у вашому житті!

о. Олег Будник (з блогу)

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/