Головна

Велика родина: одна мама і 216 дітей!

Волонтери та парафіяльна служба милосердя 25 січня відвідали Борзнянську загальноосвітню школу-інтернат в Чернігівській області. Хоч і свята закінчились, але св.. Миколай ще досі роздає свої подарунки. Цього разу ми зібрали трохи менше подарунків, ніж завжди. Але і на цьому велике дякую усім, хто приніс речі, іграшки, хто допоміг матеріально, закупити різдвяні сніговички з цукерками, два комп’ютери та телевізор. Діти були дуже щасливі та вдячні. Обличчя їх світилися неймовірно!

Усього в інтернаті проживають та вчаться 216 дітей: батьки 50-ти з яких позбавлені батьківської опіки, 19 – повні сироти. Вони знаходяться в цьому закладі від 6 до 18 років – безкоштовно.

Дуже здивувала директорка школи-інтернату – Надія Григорівна Майстат. Об’єктивно можемо стверджувати - надзвичайна жінка! Відверта, хазяйновита, відповідальна та пробивна! Надія Григорівна є і опікуном майже всіх діточок школи-інтернат. Все тримається в чистоті та порядку: класи теплі, прибрані, гарні меблі, є навіть комп’ютерний клас. Більше того! Вона хоче найближчим часом побудувати басейн для своїх дітей і ще багато чого в перспективі! І їй, повірте, це вдасться – на стільки завзято вона береться за кожну справу!

Колектив школи-інтернат піклується не тільки про здобуття їх підопічними середньої загальної освіти, а й про творчий розвиток. Діти плетуть з бісеру, малюють, розвивають свої здібності та особисті таланти.

Ми ж, в свою чергу, окрім усього підготували дітям невеликий сюрприз. Дві колядниці, що приїхали з нами, заспівали дітям народні колядки!

У дітей від 13 до 16 років ми взяли номери телефонів та електронні адреси, щоб по можливості спілкуватися з ними та підтримувати зв'язок. Зараз, як ніколи (!), їм потрібна моральна підтримка дорослих: погодьтеся, перед виходом у доросле життя, важливо повірити в себе!

Тому в нас виникає велике прохання…. Ні! Не прохання – запитання! – Хто має змогу ділитися своїм життєвим досвідом? В кого є енергія та християнська самовіддана любов до ближніх? - Будь-ласка, спілкуйтеся, переписуйтеся з цими дітьми! Зараз це дуже просто і зручно за допомогою мережі Інтернет та мобільних телефонів. Можливо, в когось є змога брати діточок на вихідні чи свята!

Задумайтеся! Що всіх нас тримає на цьому світі? – Можливо, любов та ті , кому можна її дарувати?! Не обділяйте, в першу чергу, себе! Даруйте свою любов тим, хто її найбільше потребує!

Матеріал Орини Маслової,  «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/