Головна

Хрестовоздвиженські реколекції для медичних працівників Київської архиєпархії

Хрестовоздвиженські реколекції для медичних працівників Київської архиєпархії

З 26 по 28 вересня 2008 року Комісія душпастирства охорони здоров'я Київської архиєпархії в реколекційному центрі „Місіонерів Облатів Марії Непорочної" в м. Обухів Київської області, проводила реколекції „Агіотерапії" під проводом о. Томіслава Іванчіча. Реколекції „Гагіотерапія" проходили з благословення Владики Богдана (Дзюраха), єпископа-помічника Київської архиєпархії. Молебнем до Ісуса Христа розпочалися науки. Агіотерапія (з грецької „hagios" - святий, „therapeuo" - я зціляю) означає не лише зцілення духовної сфери людини, а й зцілення тим, що є святе. Підчас наук о. Томіслав представив переклад своєї праці на українську мову „Діагностика душі й Агіотерапія". Метою книги - наблизити людину до зустрічі з Богом, який зцілює, впровадити її духовне життя: молитву, таїнства та подвижництво в чеснотах.   27 вересня Святу Літургію відслужив Владика Богдан, який також взяв участь у реколекціях „Агіотерапія". Після Святої Літургії Владика Богдан кожному учаснику реколекцій „Агіотерапія" вручив подарунок від Комісії душпастирства охорони здоров'я - книжку Г.П. Дан, „Етика для лікарів, медсестер і пацієнтів".

Отець Іванчіч у своїх науках зокрема говорив: „Людський дух не може бути зцілений іншою людиною, попри те, наскільки святою, аскетичною, розумною чи величною вона є. Бог є не лише джерелом спасіння, але й зціленням духовного виміру людини. Бог є любов, а тому логічно, що людина, як сотворена істота залежить від любові. Досвід і дослідження свідчать про те, що любов, лагідність, розуміння і співчуття - велика допомога і важливі ліки для недужої людини. Однак при серйозній духовній травмі важливо налагодити зв'язок людини з безумовною Любов'ю, з фундаментом буття - і ним є Бог, який є Любов'ю в абсолютному сенсі цього слова".

Ввечері після реколекційних наук „Агіотерапії" о. д-р. Андрій Логін для медичних працівників провів курс біоетики.

28 вересня після Святої Літургії з ініціативи учасників реколекції „Агіотерапія" вирішили створити товариство „Лікарів католиків". Перша зустріч товариства „Лікарів католиків" відбудеться 19 жовтня у храмі Св. Василія Великого, що на Львівській площі. 

Інформацію надав о. Мирослав Латинник

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/