Головна

Хрещення Руси-України

Дорогі парафіяни!

Великою ласкою Божою є приймати і слухати Блаженнішого Любомира про пам’ять хрещення Руси-України рівноапостольним князем Володимиром. Щиро прошу Вас прийти на святкування і спільну молитву 28 липня 2010 року Божого о 17:00, щоб спільно долучитися до молебню святого рівноапостольного князя Володимира. Прошу парафіяльні служіння, а саме: апостольства молитви, руху подружніх пар, матерів у молитві, парафіяльну службу Карітас, спільноту віри і світла, руху назаритянських родин, церковну раду, церковний притч, катехитичну недільну школу дітей. якнайактивніше прийти участь у цьому молебні.

Пам’ятаймо, що це місце, на якому збудовану нашу церкву, де ми молимося і будемо молитись, освячувала рівноапостольна княгиня Ольга. Вона збудувала храм на могилі Аскольда і заповіла похоронити на її на Аскольдовій Могилі, щоб уникнути язичеської тризни.

Прошу вас, пам’ятаймо, що у молитві, маємо велике заступництво наших святих, тут випрошуємо у Бога ласки для своїх родин, рідних, близьких, для нашої України.

Передайте цей заклик. Сповістіть один одного, щоб ми якнайчисельніше могли молитися з главою і отцем нашої церкви Блаженнішим Любомиром.

З любов’ю у Христі, ваш священик Ігор.

Київ, 22 липня 2010 р.Б.

Вих.: КА-10 / 222

Всесвітлішим і Всечеснішим Отцям,

Високопреподобним і Преподобним ченцям і черницям,

Возлюбленим у Христі браттям і сестрам

 

Слава Ісусу Христу!

Ви, що в Христа хрестилися,

у Христа зодягнулися! Алилуя!

Співаємо похвальний Богові псалом за тих, хто у Христі народився, у Христа зодягнувся. Алилуя! Співаємо Богові хвалу не тільки за тих, котрі щойно прийшли до його Церкви, але й за тих, котрі впродовж віків прославляють Господа ім’я.

У липні світло звершуємо пам’ять святих рівноапостольних княгині Ольги та князя Володимира Великого – Хрестителя Руси-України. Прославляємо Господа за дар їхнього християнства, який має значний відбиток на наше церковне життя за порогом третього тисячоліття. Справжнє глибоке християнство має свої наслідки впродовж віків. Сягаємо пам’яттю до тих перших кроків нашого християнства на українських землях, щоб його краще і глибше осмислити в надії на сучасну реставрацію його ікони.

Ми сьогодні не сперечаємося за наше християнство, багато давніше за тисячолітній вимір, бо пам’ять про християнство князів Аскольда і Дира знаходить щораз більше підтвердження в історичних джерелах. Маємо величезну спадщину в українському християнстві тих правдивих воїнів Христа «хто знайшов дорогоцінну перлу - Христа», і був вірний йому аж до смерті, часто смерті мученицької.

Черпаємо наснагу до витривання у християнських чеснотах святого мученика Климентія-Папи, святих Бориса і Гліба, Антонія, Теодозія та інших отців Печерських, священомученика Йосафата – апостола єдності, блаженного священномученика Миколая Чарнецького та інших новомучеників двадцятого століття, бо вони у Христа зодягнувшись, стали його досконалими свідками, співаючи йому: «Алилуя»! аж до сьогоднішніх днів.

Християнство на нашій землі мало благодатний вплив на розвиток духовного, суспільного, культурного та політичного життя. Україна у «народів вольних колі» посіла чільне місце, як держава з глибоким християнським корінням, на котрому будує своє майбутнє. Правдиве українське християнство завжди знаменувалося прагненням єдності. Тому і ми, Київська Церква, прямі спадкоємці Володимирового хрещення, бажаємо проповідувати Христову Благовість, опираючись на його заповідь: «Щоб усі були одно».

Ідея єдності для нашого народу сьогодні актуальна, як ніколи. Єдність народу розпочинається з єдності особистої із власним сумлінням, єдності із своїм Творцем, єдності сім’ї та християнської родини, котрою є Христова Церква. Єдина Христова Церква, котру заснував сам Спаситель, є запорукою соборної, сильної та незалежної держави.

Нехай слова гарного гімну-молитви «Боже, нам єдність подай» переповнять наше серце і стануть закликом до непосильної праці у царині єдності людини, Церкви, народу.

Ласкаво закликаю всіх священиків, монахів та мирян до молитви та праці для утвердження християнських цінностей в Україні.

+ Йосиф Мілян,

Єпископ-помічник

Київської архиєпархії

Програма святкувань

25 липня 2010 року Божого – неділя

Патріарший Собор Воскресіння Христового

 

9.00 – Свята Літургія Івана Золотоустого;

Відновлення Хресних обітів.

 

11.00 – Архиєрейська Свята Літургія Івана Золотоустого за участю Блаженнішого Любомира – Глави та Отця Української Греко-Католицької Церкви;

Відновлення Хресних обітів.

 

У всіх храмах Київської архиєпархії – святкові Божественні Літургії та Відновлення Хресних обітів.

 

28 липня 2010 року Божого – середа

Святого рівноапостольного великого князя Володимира

9.00 – Патріарший Собор Воскресіння Христового

На Святу Літургію запрошуються всі священики Київської архиєпархії з вірними

 

Архиєрейська Свята Літургія Івана Золотоустого;

Чин освячення води у Дніпрі.

17.00 – Храм Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі

Участь у моліннях беруть всі священики Київської архиєпархії з вірними

 

Молебень до Святого рівноапостольного великого князя Володимира;

Слово Блаженнішого Любомира – Глави та Отця Української Греко-Католицької Церкви;

Духовно-мистецька програма.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/