Головна

Церковний хор «Аскольд»

16 травня 2010 р.Б. відбувся ювілейний концерт церовного хору «Аскольд» з нагоди святкування десятиліття колективу. Хор почав засновуватись наприкінці 90-х років паном Володимиром Гриньківим із числа студентів культурно-мистецьких вузів міста Києва. Прагнення духовного оновлення, потреба відчуття Божої присутності, бажання прослави Всевишнього піснеспівами –все це об’єднало молодих музикантів під девізом «Співати на славу Божу!» Регент хору, п. Володимир, наголошує, що поряд із виконавською майстерністю все ж первинною у цій справі має бути любов до Бога і до церкви.

Щонеділі та свята в часі Божественної Літургії линуть ці прекрасні голоси понад Дніпром на Аскольдовій могилі, воістину святому і благодатному місці. А цього травневого дня парафіяни та справжні шанувальники хорового мистецтва мали чудову нагоду почути у виконанні улюблених хористів вже звичну духовну музику видатних українських композиторів К. Стеценка, М. Березовського, М. Лисенка, а також патріотичні, ліричні та жартівливі пісні.

Родзинкою концерту став виступ чоловічого квінтету, що сформувався на базі хору. Злагоджене звучання чоловічих голосів потішило слух і звеселило душу глядачів. Окрасою концерту було зворушливе виконання дівчатами пісні про кохання, що оповила всіх весняним настроєм.

Щирий, душевний спів знайшов своє відлуння у серці кожного, розігнав дощові хмари та розпогодив небо, щоб всі присутні змогли насолодитися концертом та продовжити спілкування з ювілярами у теплій невимушеній атмосфері за гостиною.

Матеріал Хрестини Черсак, фото Ярослава Павлюка, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/