Головна

2 квітня день пам'яті Папи Римського Івана Павла ІІ (1920-2005).

Він був одним з найяскравіших релігійних діячів і впливових лідерів ХХ століття, миротворець, антикомуніст, богослов, святий Католицької церкви, канонізований у 2014 році.

У 2001 р., попри поважний вік і фізичний стан, Іван Павло ІІ з п'ятиденним візитом відвідав Київ і Львів та наповнив серця українців вірою і свободою, сказавши - "Не бійтесь".

"Іван Павло ІІ був легендарною постаттю. Він не лише став першим Папою Римським неіталійського походження за останні 445 років, одним із наймолодших понтифіків за всю історію церкви і першим Папою слов’янського походження.

Він став першим Папою, який переступив поріг юдейської синагоги і мусульманської мечеті. У 2001 році він уперше, починаючи з часу розколу християнської церкви на православну і католицьку в 1054 році, відвідав православну Грецію.

 

Загалом він здійснив понад 200 пастирських поїздок, в тому числі й 104 закордонні подорожі.

Побував Іван Павло ІІ і в Україні (червень 2001).

Перше, що він зробив, зійшовши з трапу літака  - став на коліно й поцілував українську землю, розстелену на білій тканині. Він цитував Шевченка і Сковороду, молився в церкві на Аскольдовій могилі, жартував і благословляв людей на стадіоні "Чайка". Для багатьох вірних то була незабутня зустріч", - УКРІНФОРМ.

MiraStudia Модерна Україна

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/