Головна

Папа: Покликані до єдності, наслідуючи єдність Отця, Сина і Святого Духа

464646Таїнство єдиного Бога в трьох Особах, яке перевищує можливості нашого розуму, але «промовляє до нашого серця», оскільки підсумоване словами святого Івана Богослова: «Бог є любов», було в центрі уваги роздумів, якими Папа Франциск поділився з учасниками недільної молитви «Ангел Господній», що опівдні 30 травня 2021 р. зібрала римлян і гостей міста на площі Святого Петра у Ватикані.

Таїнство любові

«Як любов, Бог хоч і є одним та єдиним, та не є самотністю, але сопричастям між Отцем, Сином і Святим Духом. Бо любов, у дійсності, є даруванням себе, та в своїй оригінальній і нескінченній дійсності є Отцем, Який дарує Себе, породжуючи Сина, Який, у Свою чергу, дарує Себе Отцеві, а Їхня взаємна любов – це Святий Дух, узи Їхньої єдності», – пояснив Єпископ Риму, підкреслюючи, що це не є легким до зрозуміння, але цим таїнством «можна жити».

Таїнство, об’явлене Христом

Далі Святіший Отець зазначив, що це таїнство нам об’явив Сам Ісус, Який показав нам «обличчя Бога як милосердного Батька», Себе Самого, «справжню людину», представив як «Сина Божого та Слово Отця», та говорив про Святого Духа, Який «від Отця та Сина походить», є «Духом Істини, Духом Параклетом». Коли ж Ісус явився учням після воскресіння, то послав їх євангелізувати «всі народи, христячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа». Отож, свято на честь Пресвятої Тройці запрошує нас «споглядати це чудесне таїнство любові та світла, з якого ми походимо й до якого спрямований наш земний шлях».

Таїнство, яким живуть справжні учні

«У звіщенні Євангелія та в будь-якій формі християнської місії неможливо не зважати на цю єдність, до якої призивав Ісус – єдності між нами, наслідуючи єдність Отця, Сина і Святого Духа. Краса Євангелія вимагає, аби жити цією єдністю та свідчити її в згоді між нами, що є настільки різними!» – наголосив Папа, підкреслюючи, що ця єдність є «суттєвою ознакою християнина», бо «народжується з любові, з милосердя Бога, з виправдання в Ісусі Христі та з присутності Святого Духа в наших серцях».

«Пресвята Марія в Своїй простоті та покорі відображає красу Триєдиного Бога, бо повністю прийняла Ісуса в Своє життя. Нехай же вона підтримує нашу віру, вчинивши нас поклонниками Бога та служителями ближніх», – побажав Святіший Отець.

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

Джерело: https://www.vaticannews.va/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/