Головна

«Сьогодні небесний мир і радість приходять до нас крізь замкнені двері карантинів і локдаунів», – Глава УГКЦ у Великодньому привітанні

5shevchukВоскреслий бере нас за руку, як ми бачимо на іконі «Зішестя в ад», Христос подає руку нашому прабатькові Адамові і виводить його з гробу. Так само Він подає сьогодні свою життєдайну десницю тобі і мені, для того щоб радісно, з надією на добре майбутнє, повести нас дорогами сучасного світу. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у Великодньому привітанні.

«Христос воскрес! Ця радісна вістка, яку ми сьогодні чуємо в наших храмах, родинах, у наших серцях є співом неба і землі. Всесвіт оспівує вихід із гробу свого воскреслого Творця і Спасителя. Христос воскрес – і падають демони; Христос воскрес – і співають ангели; Христос воскрес – і життя радісно і світло витікає із порожнього Христового гробу», – зазначив Предстоятель на початку свого привітання.

Відтак Глава Церкви привітав усіх з найбільшим християнським святом і наголосив: «Сьогодні, коли нас питають, чому ми в сучасних обставинах все ж маємо надію, звідки беремо силу, щоб пережити війну, пандемію, соціальні лиха, ми, як християни, відповідаємо: ми черпаємо нашу силу, радість і оптимізм від воскреслого Спасителя».

Бо Він, – продовжує думку Отець і Глава УГКЦ, – воскрес для нас. Він воскрес для того, щоб подати нам свою рятівну і життєдайну десницю і перевести нас через усі негаразди, болі, сльози, страждання нашого земного життя.

На переконання Предстоятеля УГКЦ, перед обличчям воскреслого Спасителя всі наші земні клопоти, печалі, турботи, які обмежуються часом і простором, видаються тимчасовими і відносними. Перед вічністю вони втрачають свою грізність, свою над нами силу.

«Вітаю всіх християн, які святкують це величне свято, а особливо - синів і дочок Української Греко-Католицької Церкви в Україні і на поселеннях. Всюди, де б’ється українське серце, нехай сьогодні радісно лунає великодній спів. Усім вам зичу веселих свят Великодня. Зичу смачного пасхального яйця, веселих гаївок, небесного миру і радості, які сьогодні приходять до нас крізь замкнені двері карантинів і локдаунів. Приходять для того, щоб оживити надію у нашому людському серці. Христос воскрес! Воістину воскрес!» – сказав на завершення Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

https://www.youtube.com/watch?v=ifs7rV78yMU&t=120s

Джерело: http://news.ugcc.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/