Головна

Всеукраїнська рада церков завернулася до українців щодо профілактики поширення коронавірусу

ArticleImagesПозачергове засідання ВРЦіРО відбулося 13 березня за участі керівництва Міністерства охорони здоров’я та представників Міністерства культури, молоді та спорту України.

За результатами обговорення можливих профілактичних заходів Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вирішила підготувати спеціальне звернення до громадськості з приводу профілактики поширення коронавірусу та необхідних дій під час карантину в Україні.

ЗАКЛИК

до українського народу

від Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

щодо профілактики поширення коронавірусу

В зв’язку з запровадженням в Україні карантину з 12 березня по 3 квітня 2020 року з метою недопущення поширення коронавірусу, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає:

Поставитися з розумінням та особистою відповідальністю до запроваджених заходів, які мають на меті запобігти поширенню цьому вірусному захворюванню, його локалізації та швидкому одужанню тих, хто вже захворів;

Уникати крайнощів: не піддаватися панічним настроям, але і не легковажити небезпекою;

Ставитися з почуттям відповідальності, як до себе, так і до інших. Якщо ви маєте симптоми ГРВІ чи нещодавно прибули з країн, де спостерігається високий рівень захворювання на коронавірус, прохання провести удома не менше двох тижнів (інкубаційний період коронавірусу), уникаючи перебування в людних місцях, та звернутися за лікарською допомогою;

Дотримуватися рекомендацій фахівців щодо правил визначеної на цей час особливої гігієни та поводження серед груп людей;

Проявляти любов, взаєморозуміння, толерантність, співчуття та допомогу тим, хто бореться з проявами недуги.

Кожна з наших Церков і релігійних організацій з урахуванням своїх особливостей вживає і буде вживати заходи, пов'язані з карантином.

Особливо закликаємо в цей час до посилення молитов до Всевишнього з проханням про зупинення та подолання цієї світової пандемії. Віримо у Його допомогу та залишаємося пильними щодо дотримання профілактичних заходів.

Джерело: https://risu.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/