Головна

Воркшоп для лідерів християнських спільнот

Наприкінці червня в м. Брюховичі Львівської області, в інституті філософсько-богословських студій отців Василіан пройшов черговий воркшоп для лідерів, який проводить час від часу комісія у справах мирян УГКЦ.

Такий воркшоп (навчання), протягом навчального року, проводиться, зазвичай, раз на 2-3 місяці.

На цей раз розглядали теми: Побудова команди, вирішення конфліктів. З більш широким розкритям і розумінням цих тем.

Тренінг проходив 3 дні:

В перший день була лекція о. Василя, голови комісії у справах мирян УГКЦ (після знайомства учасників). Яка розпочалася з молитви до бл. Володимира Прийми, покровителя мирян.

На лекції отець говорив про види та побудови, від давніх часів, спільнот у Церкві. Причини їх створення, цілі та правила. Також розкрив для більш широкого розуміння, звичайні та звичні для християн поняття та терміни. Та, говорив про те, хто такий лідер в християнській спільноті, яким він може бути і які люди стають ними, шлях лідера.

 

На наступний день, після ранкової молитви та сніданку, естафету викладача прийняла Наталя Пилат, що працює в центрі лідерства у м. Львові, та має також і психологічну освіту. Наталя провела декілька ігор на знайомство та роботу у команді. Які були досить захоплюючими та непередбачуваними. Також прочитала лекції про лідерство та командну роботу. А саме - як лідер може розвиватися та сприяти розвитку і побудові команди спільноти; та організація і ефективна робота команди.

І, нарешті, третій день з лідерами та представниками спільнот УГКЦ зі всієї України працювала психолог Компанович Маріанна. Яка провела лекцію-діалог про конфлікти: корисні сторони, види та роботи з цим видом комунікації.

 

Попередній воркшоп, який проходив у лютому цього року, відбувся у смт Рудно Львівської області в семінарії.

Темою того воркшопу було: “Сучасні засоби Євангельського свідчення та побудова спільноти: масмедія та фондрейзінг”.

Також, в рамках цього заходу, учасники приймали участь у флешмобі “Колядуй з нами”.

Від парафі св. Миколая Мирлікійського, що на Аскольдовій Могилі в цих вокршопах приймала участь лідер спільноти “Аскольдова молодь”, Наталія Нарбут.

В липні та серпні плануються школи для лідерів спільнот, які будуть проходити протягом тижня в Соборі м. Львова.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/