Головна

Християнський табір «Віри, Надії, Любові»

Сьогоднішня субота була наповнена мандрівками. Зранку діти разом з вихователями вирушили у подорож до районного містечка Татарбунари. Від нашого місця відпочинку за 40 км. Дорога пролягала вздовж лікувального озера Сасик. Колись це зеро було з'єднане з морем і було одним з найбільших  місць нересту морської риби.

Татарбунари, містечко багате своєю історією. Відвідали храми, жіночий Спасько Преображенський монастир. Дізнались про історію татарбунарського повстання проти румунської окупації, яке відбулося 16 вересня 1924 року. Селяни хотіли звільнитися від окупації і вступили в жорстокі бої. Та повстання було розгромлене а непокірні розстріляні - понад 100 повстанців. Про ці нагадує події пам'ятник , відкритий 1974 року архітектором Каніщевим Н.П. На місці розстрілу повстанців стоїть пам'ятний знак камінь. Також вдалося побачити пам'ятник Олександру Пушкіну, він полюбляв тут відпочивати, особливо біля річки Фонтанки,  смакував джерельною водою  у той далекий 1821 рік.

Відвідали краєзнавчий музей. Дізнались, що у цих краях у різні часи проживало чимало народностей: скіфи, амазонки, римські легіонери. Багато експозицій присвячено часам совітської окупації. Місцеві люди визнають, що це насправді була совіцька окупація, яка знищила господаря землі, тому так важко сьогодні повністю відродити село. Бачили глиняний кар'єк закинутий і недієвий.

На місцевому ринку купили бринзу (25 грн. за кг.), солодкі домашні помідори (6 грн. за кг.)

Після такої насиченої прогулянки ми потрапили до оселі Миланії Петрівни. Надзвичайно щира і привітна українська господиня. Пані Миланія зі своєї хати створила музей садибу  історії, культури свого краю. Пані Миланія щедро нас пригощала мамалигою, узваром, дорослих частувала домашнім вином. Ми сиділи під очеретяним навісом і насолоджувались прохолодою, незважаючи на палюче сонце. Нам співали басарабські троїсті музики, пані Руслана, наша волонтерка. Наш відпочинок був дуже насиченим та пізнавальним. А пані Миланія радо зустріне у себе кожного хто забажає відвідати цей чудовий край, ось її контакти: 8 096 990 67 97. Тут вас зустрінуть хлібом, сіллю.

У табір повернулися переповнені емоціями та цікавими пізнаннями. Свій день завершили купанням у морі, вечірньою службою, молитвою на вервиці.

Ось так, дорогі батьки, для нас закінчився сьогоднішній день.

Ілля «Оранта»


 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/