Головна

«Приєднаймося до шляху» – кампанія організації «Caritas Internationalis»

RV28491_ArticoloЗапочатковуючи кампанію організації «Caritas Internationalis» під гаслом «Приєднаймося до шляху», 27 вересня 2017 р., Папа Франциск закликав усіх поділяти шлях мігрантів.

Дворічна кампанія спрямована на зміцнення взаємостосунків між мігрантами, біженцями та місцевими громадами. Вона зародилася як відповідь організації «Caritas» на заклик Папи Франциска сприяти «культурі зустрічі», а зокрема з людяністю дивитися на мігрантів, відкривати серце та розум, змінювати сприйняття.

«Caritas Internationalis» планує висвітлювати проблеми та наслідки міграції на всіх відрізках шляху, опираючись на вклад понад 160 учасників кампанії у всьому світі, які намагатимуться вплинути на зміну ставлення до мігрантів. Кампанію підтримуватиме всесвітня мережа християнських організацій «ACT Alliance» та інші релігійні конгрегації й громадські організації.

Кардинал Луіс Антоніо Таґле, президент «Caritas Internationalis», нащадки якого також були іммігрантами, зазначив, що «через кампанію «Приєднаймося до шляху» вони прагнуть звернутися до людей з простим закликом: вийдіть назустріч конкретним мігрантам, подивіться їм в очі, послухайте, чому вони покинули свої домівки, яким був їхній шлях, за цифрами та страшними розповідями намагайтеся побачити справжніх людей». Кардинал висловив також сподівання, «що глобальна міграція та ситуація біженців призведуть до того, що весь світ зробить спільний іспит сумління та переосмислення своїх систем цінностей».

У рамках кампанії «Приєднаймося до шляху», прихильники організації «Caritas» започаткують акції в своїх країнах та громадах у всьому світі. Діяльність сприяння обізнаності також буде спрямована на два нові Глобальні договори ООН щодо біженців та мігрантів у вересні 2018 року. «Caritas» прагне, щоб ці дві нові міжнародні угоди підкреслили безпечну та легальну міграцію й посилили захист людей, що переміщаються.

Генеральний секретар «Caritas Internationalis» Мішель Рой вважає, що має відбутися зміна як у мисленні окремих осіб, так і урядів.

«Кампанія «Приєднаймося до шляху» – це можливість замінити упередження толерантністю, – зазначив він. – «Caritas» прагне відповісти на збільшення байдужості та відкинення, які часто є наслідками поширення індивідуалізму та способу мислення, що розглядає людей тільки як споживачів, позбавляючи їх глибинної людяності».

Генеральний секретар «Caritas Internationalis» зазначив також, що «світ є кращим місцем, коли мігрантів розуміють, приймають та допомагають їм інтегруватися».

http://uk.radiovaticana.va/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/