Головна

Папа реорганізував Інститут про сім’ю

OSSROM80256_ArticoloСьогодні, 19 вересня 2017 р., оприлюднено Апостольський лист Папи Франциска «Summa famialiae cure», тобто «Найбільше дбання про сім’ю» у формі motu proprio (з власної волі).

Цей лист підписаний 8 вересня 2017 року, але опублікований сьогодні. Ним оголошується створення Папського богословського інституту про подружжя і сім’ю, що носитиме ім’я св. Йоана Павла ІІ. Так Франциск реорганізовує вже наявний Інститут досліджень подружжя та родини при Папському Латеранському Університеті. Інститут змінив назву та правовий статус і в своїй діяльності враховуватиме зміни, внесені в Церкву Синодами єпископів про сім’ю.

Новий Папський інститут буде надалі пов’язаний з Латеранським університетом і, за словами Святішого Отця, повинен стати орієнтиром для Вселенської Церкви.

Папа Франциск пояснює своє рішення тим, що завдяки двом єпископським Синодам про сім’ю та посинодальному напоумленню «Amoris laetitia» (Радість любові) в Церкві сталися зміни. Зокрема, наново усвідомлено важливість Євангелія сім’ї та нових душпастирських викликів, на які повинна дати відповідь християнська спільнота.

«Антропологічні та культурні зміни, — вказав у цьому листі Його Святість, — впливають на всі аспекти сучасного життя та вимагають аналітичного й різноманітного підходу. Тому не слід обмежуватися тільки душпастирськими практиками, які відображають форми та зразки минулого».

Буде поширено сферу діяльності нового Папського інституту, щоб охопити як нові виміри пастирських завдань та церковної місії, так і гуманітарні науки й антропологічну культуру в цій важливій ділянці людського життя.

За матеріалами: Радіо Ватикану, Radio Watyka?skie

Джерелоhttp://credo.pro/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/