Головна

Неділя всіх святих

«Величаємо Вас Апостоли, Мученики, Пророки і всі Святі, і почитаємо святу пам'ять вашу, Ви бо молите за нас Христа Бога нашого»

(Величаніє на неділю Всіх Святих)

Перша неділя по Зшестю Святого Духа має назву Неділі Всіх Святих. Саме в цю неділю ми величаємо Всіх Святих. Ми повинні шанувати і почитати Їх у цю неділю, і не тільки у цю неділю, а завжди, адже Святі моляться за нас.

Усі Святі дуже близькі нам, адже вони також жили на цій землі, молилися Богу, ходили в церкву, шанували Заповіді Божі. Вони так, як і ми бачили гріхи, спокуси, боролись з ними та перемагали їх. І тому Святі дуже близькі для нас.

Але нашим обов'язком є не тільки почитати Всіх Святих, але і наслідувати їхнє життя. Святі ніколи не зупинялись на досягнутому, вони завше намагались вдосконалюватись, тобто дією серця та душі відповідали на слова Ісуса Христа: «Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий» (Мт. 4, 3).

Свято Усіх Святих у парафії святого Миколая Чудотворця, що на Аскольдовій Могилі, пройшло з великим піднесенням. Дитячу Літургію служив ієрей Анатолій Тесля. Священик у проповіді наголосив про велике значення цього свята.

Отець Анатолій Тесля: «В цю неділю ми вшановуємо усіх святих. Не буває на світі ні великих, ані малих святих. Усі вони рівні перед Богом. В Біблії згадано понад 300 святих, але було їх набагато більше. Усі вони присвятили своє життя Богові.

Великих мук зазнали християни багато століть назад. Їх переслідували, вбивали. Але навіть у недалекому минулому, за часів панування комуністичної системи, за віру у Христа карали ув'язненнями, тюрмами. Кожного, хто боровся за Христову віру, ми можемо назвати героєм.

Ієрархія святих є такою: Апостоли, Мученики, Преподобні, Святителі, вчителі церкви.

Ось наприклад святий Августин 20 років боровся з гріхами. Він ненавидів гріх, але довгий час не міг від нього відступити. Все ж таки він став святим.

Тому ми повинні наслідувати життя святих. Ми повинні старатися бути схожими на них. Святі також наслідували життя Ісуса, тому наслідуймо і ми їхнє життя».

Парох греко-католицької громади Святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, отець Ігор Онишкевич, після Божественної Літургії, поінформував присутніх про найбільш важливі події з життя парафії. Він зазначив, що вже сформована група дітей, яка відпочиватиме в Одеській області на морі. Також цього літа група дітей, які брали участь у недільних катехитичних школах, матиме відпочинок у Карпатах. Священнослужитель також закликав дітей записуватися у недільну школу, яка розпочнеться з 1 вересня.

Матеріал та фото: Олега Качура «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/