Головна

День хворого у лікарні в'язничної системи

132542322 травня 2016 р. у Неділю про розслабленого о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу душпастирства УГКЦ у пенітенціарній системі України, відвідав палати з молитвою за хворих, що знаходяться на лікуванні у Спеціалізованій міжобласній лікарні пенітенціарної системи у Бучанській виправній колонії. Він закликав в'язнів з довірою звертатися до Святителя Миколая з проханням про молитву про Божу поміч і зцілення. Найбільш потребуючі в'язні, що втратили соціальні зв'язки, отримали засоби особистої гігієни - зубні пасти, щітки і мило.

Окрім того о. Костянтин передав усім бажаючим духовну літературу, яу періодично збирають у  книжкових крамницях при храмі Св. Миколая Доброго та Св. Василія Великого у Києві. Громада на Асольдовій Могилі віддає 10% збірки після кожнї недільної Літургії на потреби в'язничного служіння. Без такої солідної підтримки важко було б здійснювати візити та відкликатися на прохання в'язнів.

Нещодавно, 17 травня, у Білоцерківській виправній колонії № 35 волонтери Тетяна Козій, Ганна Онисько, Галина Казначей зі священиком  Ігором Гріщенком, настоятелем парафії УГКЦ з Білої Церкви, відвідали засуджених чоловіків.  Заздалегідь в деяких з них при перевірці офтальмологом-волонтером Мар'яною Чагарин були виявлені значні порушення зору.  За сприянням БФ "Карітас-Київ" в рамках доброчинної акції було придбано й видано потребуючим 24 пари окулярів, а також літературу, зібрану в рамках акції "Подаруй книгу в'язню". Ще під час Великого посту перевірка зору і замовлення окулярів коштом доброчинців вже відбулася для засуджених уКиївському слідчому ізоляторі, де було видано 16 пар окулярів. Зір перевірили загалом більше ніж 100 осіб. Ініціатива залучення медиків-волонтерів для перевірки зору в місцях позбавлення волі належить Павлу Загороднову, референту пенітенціарного душпастирства УГКЦ. Людяне спілкування і безкорислива допомога знову повертає в'язням довіру до людей і відчуття власної гідності.

З приводу Дня хворих, в який Церква акцентує особливу увагу на Христовім покликанні служити ближнім у часі їхньої недуги, в'язничне душпастирство УГКЦ закликає усіх згадати про людей, що ізольовані від суспільства. Ми також хочемо підтримати молитовно усіх медиків, що у обставинах пенітенціарної системи намагаються сповняти служіння милосердя щодо тіла, працюють сумлінно та відданно.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

http://prison-pastoral.blogspot.com/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/