Головна

У БФ «Карітас-Київ» відбулася зустріч президента Карітасу Америки з вимушеними переселенцями

290170«Днями у БФ «Карітас Київ» відбулася зустріч представників Карітасу Америки з вимушеними переселенцям зі Сходу  України.  Бесіда проходила в теплій, навіть домашній  атмосфері. Сімї з дітьми, одинокі матері, люди на інвалідних  візках – всі вони щиро поділилися з гостями  своїми проблемами  і переживаннями, розповіли кожен свою історію життя, свою історію долі, понівечену війною», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

окрема у складі делегації були: єпископи Gerald Kicanas,  Richard Malone, Frank Dewane, президент Карітасу Америки Carolyn Woo, члени Карітасу Амеркики: David Bartkus, Justin Ryan, Fr. Augustus Belauskas, Bartkus Bartkus. Окрім делегації з-за кордону були присутні: президент Карітасу України Андрій Васькович, генеральний секретар Карітасу України Анатолій Козак, керівник відділу надзвичайних ситуацій у Карітасі України Петро Матіяшек та інші.

Гості зі співчуттям і розумінням дослухалися до кожної родини, до побажань маленьких, але сильних духом дітей, яким уже довелося пережити страхіття вибухів і бомбосховищ.  Близькою і зрозумілою проблема переселення є для президента Карітасу Америки. Вона  ще маленькою дівчинкою разом зі своїми батьками опинилася в скрутному становищі, відчула  на собі горе і страждання  вимушеного переселення.  Але родина змогла вижити. Сьогодні вона на посаді Президента сама допомагає потребуючим  по всьому світу.

Представники делегації СRS вислухали всі прохання переселенців щодо подальшої співпраці.  Родини  відчули слова підтримки та надію на позитивний вихід із їхньої ситуації,  зрозуміли, що вони  не покинуті у житті. Переселенці зі сльозами на очах  дякували за теплі слова та допомогу, яку вони отримують від Карітасу.

Наприкінці зустрічі разом із священиками та єпископами відбулася спільна молитва за здоров»я родин зі Сходу, за військових,  які захищають цілісність України, за мир і спокій в нашій  країні.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/