Головна

Декада місійності Рік митрополита Андрея Шептицького Жива парафія «Держава шукає в Церкві партнера, а не ворога, як це було раніше…» - с. Христофора про законопроект №1447 ВРУ

валений Верховною Радою законопроект №1447 є важливим доказом позитивної співпраці між Церквою та державою. Це свідчить про демократизацію країни, бо тепер держава шукає в Церкві партнера, а не ворога, як це було раніше.

Так прокоментувала с. Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання,  прийнятий законопроект ВРУ 2 червня 2015 року, за яким  релігійні організації зможуть засновувати навчальні заклади, котрі будуть ліцензуватися і надавати освіту державного стандарту.

«Так, ми дотримуємося принципу відділеності Церкви від держави, тобто принципу «не впливати». Однак це не означає, що не потрібно співпрацювати в напрямку забезпечення належних прав християн, які є також громадянами цієї країни», - додала монахиня.

На думку голови Комісії, для УГКЦ – це однозначно добра новина, бо будуть створені нові католицькі навчальні заклади. Адже є багато людей, які шукають за ними. «Для нас це відкриє нові можливості, - веде далі вона. – А для батьків це також великий плюс, бо нарешті їхні діти зможуть навчатися в школах, де продовжують сімейні цінності, а не заперечують їх. Бо ж характерною особливістю католицьких шкіл  є середовище, яке подібне до родинного кола».

У попередньому законодавстві Церква користувалася правом місцевих громад висловлювати свою волю стосовно виховання дітей. А тепер можна прямо і відкрито співпрацювати у сфері освіти.

«Гадаю, держава від цього тільки виграє. Бо Церква завжди мала великий виховний потенціал і її засоби щодо цього є набагато серйознішими, аніж державні. Ми спираємося на Божі цінності, якими керуються працівники католицьких закладів», - прокоментувала с. Христофора.

Департамент інформації УГКЦ

http://news.ugcc.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/