Головна

Ікона з окупованого Донбасу

На Аскольдовій могилі серед інших духовних цінностей відтепер зберігається ікона, виготовлена в окупованій Макіївці й передана бійцям української армії. Про це Vysnovky.com повідомили у штабі Волонтерського об'єднання "Патріот".

Історія цієї ікони унікальна. Образ виготовив один із в’язнів Макіївської виправної колонії і передав його для бійців української армії через своїх знайомими, які виїжджали з окупованої території. Так ікона потрапила до рук колишніх бійців батальйону "Донбас", які зараз стали до лав 81-ї десантно-штурмової бригади.

Готуючись до відправки на передову, хлопці принесли її київським волонтерам ВО "Патріот" в подяку за допомогу та "на згадку". Порадившись, бійці й волонтери вирішили, що найкращим місцем для цієї незвичайної ікони — церква Святого Миколая на Аскольдовій Могилі. Як розповіла начальник штабу ВО "Патріот" Людмила Пілоян, "це настільки символічна річ, що її просто не можна тримати десь за закритими дверима".

Аргументом щодо передачі ікони в церкву Святого Миколая на Аскольдовій могилі стало й те, що саме тут поховано бійця батальйону "Донбас" американця українського походження, випускника військової академії Вест-Пойнт, Марка Пославського (позивний "Франко"), який загинув під час виходу з Іловайського котла.

Настоятель церкви отець Ігор Онишкевич із вдячністю прийняв ікону. За його словами, на Аскольдовій могилі планують зробити капличку пам’яті загиблих в російсько-українській війні. Ікона, передана бійцями та волонтерами, міститиметься саме там.

http://vysnovky.com/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/