Головна

БФ «Карітас Київ» у навечір’я свята Богоявління організував Святу Вечерю для багатодітних сімей вимушених переселенців

«18 січня 2015 року БФ «Карітас Київ» організував Святу Вечерю для багатодітних сімей вимушених переселенців. Серед учасників були бідні сімї зі Сходу України та Криму. Загальна кількість присутніх на вечері понад 80 осіб, з яких переважаюча більшість - це діти», - повідомляє директор БФ «Карітас Київ» о. Роман Сиротич.

Свято розпочалася святковою виставою, яку підготували підопічні діти Карітасу разом із волонтерами університету Т. Шевченка.

Свята вечеря розпочалась із спільної молитви та привітального слова директора БФ «Карітас Київ» о. Романа Сиротича, який побажав усім Божої благодаті, миру, любові та висловив велику радість від того, що в цей день усі разом мають можливість розділити спільну трапезу та відчути дух Різдва у такому родинному колі.

Всі приступили до споживання традиційних для українського свят-вечірнього столу страв – куті, вареників, борщу і капусти, риби та інших.  Панувала тепла родинна атмосфера. На завершення усім було роздано подарунки, солодощі та продуктові набори, які щедро надали доброчинці.

Із повними руками, зігрітими серцями, усміхненими обличчями та словами вдячності усі нехотячи розходились, покидаючи соціальний центр Карітасу, де впродовж кількох годин

Карітас Київ надає допомогу для багатьох вимушено переселених осіб. П’ятсот п’ятдесят п’ять осіб отримують грошову допомогу на продукти харчування, теплі речі та на оплату оренди житла. А інші  отримали і отримують допомогу гуманітарними речами, одягом, взуттям, продуктами, засобами гігієни, засобами реабілітації (інваліді візки, ходунки, палички тощо). Від вересня до сьогоднішнього дня вдалося вже надати гуманітарної допомоги загальною вагою понад 120 тонн. Допомога надається як у Карітасі, так і в інших місцях проживання переселенців.

«На превеликий жаль, кількість переселенців зростає. Щодня ми отримуємо десятки дзвінків з проханням допомогти. Життєві історії дуже складні. Війна відібрала все. Найприкріше, коли люди звертаються за найнеобхіднішим – продуктами, ліками, а ти не можеш допомогти. Зараз ми стикнулися із дуже серйозною проблемою – потребою коштів саме на продукти і ліки для дітей інвалідів, тому просимо усіх небайдужих допомоги у цьому», - говорить соціальний працівник Карітасу Алла Кочубей.

«Від свого імені та імені всіх дітей хочу висловити щиру подяку всім людям доброї волі, які спричинилися, щоб ця свята вечеря відбулася. Завдяки цьому вимушені переселенці відчули, що є люди яким вони не байдужі.

Усіх бажаючих запрошую до діл милосердя, які спільними зусиллями можемо втілювати у нашому суспільстві серед бідних, хворих та потребуючих. Для цього можна звернутися до мене чи у наш благодійний фонд за телефоном 097-1945911 і вияснити, в який саме спосіб ви зможете стати благодійником. БФ «Карітас Київ» дякує всім, хто допомагає у допомозі переселенцям та просить допомоги тих, хто може її надати. Разом зможемо допомогти ще більшій кількості. Маючи таку можливість повноцінно можемо служити людям», - підкреслює о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/