Головна

Найгарніша (7 квітня)

Надумав якось хлопець одружитися і пішов до дружини нареченої. Приніс він подарунки і солодощі. Брати нареченої питаються жениха:

-       Чому ти береш за себе нашу сестру?

І відповів їм жених казкою притчею:

-       Дано, давно, велетенський дракон захопив єдине джерело у краї, люди залишилися без води, жінки плакали, діти стогнали від спраги.

Найсміливіші і наймужніші мужі збройно нападали на чудовисько, але воно змітало всіх ударами довгого хвоста. Дракон збудував біля джерела великий чудовий палац, огородив його частоколом і насаджував вже на палі голови вбитих. Люди впали у розпуку, - хто ж переможе страшного дракона?

У ту пору ріс в однієї бідної вдови син, бачив він яке неподобство чинив біля джерела дракон і зненавидів його, і поклявся перед усім світом звільнити край від чудовиська. Матір, родичі й товариші довго відраджували його:

-       - Ти тільки но виріс, молодий ще, загинеш у розквіті літ, пошкодуй себе, - але юнак сів на коня і вирушив на бій з чудовиськом.

Дракон здалеку вчув його і заревів страшним голосом: - Хто ж це наважився наблизитися до джерела.

-       Я хочу поборотися з тобою, чудовисько окаянне, - відповів юнак.

Дракон розгонисто загиготів:

-       Божевільцю, хіба ж не відомо тобі, що б’юся я не зброєю, усім супротивникам своїм ставлю я лише одне питання, якщо він не зможе правильно відповісти, то вбиваю його одним ударом свого величезного хвоста. Якщо ти відповіси правильно, то в ту ж мить я загину сам.

-       Гаразд, я згоден, - відповів юнак, - запитуй.

Дракон заревів щодуху і з вікна палацу виглянули дві жінки. Одна неймовірно осяйна красуня, а інша – звичайна проста жінка.

-       Яка з них гарніша? – запитав дракон.

Юнак глянув на обох жінок і відповів:

-       Гарніша та, що до вподоби тобі більше.

-       Правду мовиш, - прохрипів дракон і випустив дух.

Так край звільнився від чудовиська.

Закінчив жених казку і сказав:

-       Мені ваша сестра до вподоби.

-       Таки справді, - вигукнули брати нареченої і промовили вони слова молитви за молодих і благословили їхнє подружжя.

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/