Головна

Святий Миколай завітав до дітей БФ «Карітас Київ»

19 грудня 2013 року у благодійний фонд «Карітас Київ» завітав св. Миколай, де відбулось святкування свята Миколая Чудотворця для дітей, які відвідують центр. В святкуванні взяли участь вісімдеять учасників – підопічних дітей. Особливо поважними гостями свята були актори, які виступали перед дітьми із багатодітних та неблагополучних сімей із виставою «Подарунки св. Миколая».

Режисер Юлія Карпицька підібрала вдалий сценарій, що відповідає зацікавленням сучасної дитини. За словами Юлі театр можна назвати сімейним, бо у виставі приймали участь батьки із своїми дітьми. Привітали дітей зі святом та побажали миру, наснаги й  взаєморозуміння, оскільки саме з цього починається мотивація для переміни свого життя на краще.

Святковий вечір розпочався короткою розповіддю про те, ким за життя був святий Миколай. Увагу зосереджено було на основних чудах, які трапились за участі цього святого. Після цього діти радо зустріли святого Миколая, який привітав дітей із святом та представив виставу, постановку якої здійснював творчий колектив аматорського театру.

В основі вистави була історія про сучасного хлопчика, який не вірив в святого Миколая. Діти радо спостерігали за розвитком сюжету, де хлопчик отримав від Миколая п’ять життів та завдання – пройти три рівні, щоби повернутись додому.  Велика радість захопила публіку, яка побачила, що хлопчик все-таки знайшов шлях та, насамкінець, віддав своє життя за сестру. Після цього святий Миколай врятував хлопчика і повернув додому. Ця вистава піднесла настрій дітям, які прибули на свято, бо вони вірять в святого Миколая, його заступництво та добре серце.

Пан Святослав Сурма - св. Миколай  розповідає: «Було приємно бачити стільки дітей, які з великою увагою спостерігали за тим, що відбувалося під час вистави. Коли запитував про щось діток, то реагували майже всі, їх увага була сконцентрована на подіях, які відбувалися навколо св. Миколая. Вони були зацікавлені тим св. Миколаєм про якого вже багато чули, але напевно більшість не бачили». Про акторів аматорів, з якими довелося разом працювати, пан Святослав відгукується дуже схвально: «Сподобалися люди, які були поруч, особливо вражає справжня щирість та взаємодопомога осіб з якими ще вчора не був знайомий. Святий  творить чудо не лише для дітей, а як виявилося, ще й для дорослих, які здатні щиро ділитися любов’ю, а це найцінніше….».

Насамкінець, на сцену знову повернувся до дітей святий Миколай, щоби вислухати кожну дитину. Діти розповідали вірші, танцювали, співали пісень й за це отримували подарунки: навкруги панувала радість та очікування моменту зустрічі з Миколаєм кожної дитини особисто. Кожна дитина відчувала те, що святий Добродій про неї не забув, приніс солодощі та подарунки, за які Благодійний фонд «Карітас Київ» висловлює щиру вдячність усім жертводавцм, які долучилися до цього свята.

Окрім цього,  кожна сім’я отримала продуктові набори із рук заступника голови правління Цільвіка Олега Валерійовича, який особисто приїхав, щоб разом із дітьми розділити радість свята святого Миколая та стати для них святим Миколаєм.

Дякуємо також і Вікторії Бондар із Української біржі благодійності, яка привезла для дітей мандаринки.

«Діти, які отримали ці подарунки неймовірно вдячні усім партнерам та спонсорам благодійного фонду, в їх серцях ще довго пануватиме радість та віра в чудеса Святого Миколая», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/