Головна

Чисті руки (15 листопада)

По смерті став чоловік перед Богом і з гордістю показує Йому свої руки:

«Господи, подивися, які в мене чисті руки!»

Господь усміхнувся і зі смутком промовив: «Це правда, вони чисті, але ….порожні».

Федір Достоєвський написав історію про одну багату, але дуже скупу жінку. Після смерті диявол вкинув її у море пекельного вогню.

Ангел-хоронитель силкувався пригадати, чи не було в житті його підопічної чогось такого, що могло її відкупити. Нарешті пригадав і негайно сказав про це Богові: «Одного разу ця жінка дала жебракові цибулину зі свого городу».

Бог усміхнувся: «Добре. Та цибулина зможе її спасти. Нахилися над морем пекельного вогню з тією цибулиною, так, щоб твоя підопічна могла за неї вчепитися, і тягни. Якщо вдасться бідоласі міцно схопитися за ту єдину річ, через яку вона зробила добро, то ти стягни її до самого раю».

Ангел нахилився над морем пекельного вогню і крикнув до жінки:

«Хапайся чимскоріш за цибулину!»

Як тільки вона це зробила, один із осуджених, що був поруч, вчепився за поділ її спідниці і також піднісся вгору; ще якийсь грішник ухопився за стопу першого і піднявся разом з ними. Так утворився довгий хвіст із тих, що летіли до неба, учепившись за жінку, яка судомно трималася за цибулину, котру тягнув до неба ангел.

Чорти засмутилися, що через одну маленьку цибулинку спорожніло ціле пекло. Коли довгий людський хвіст уже досяг небесних воріт, жінка побачила, як багато грішників учепилося за неї, і крикнула: «Це моя цибуля! Моя! Ану забирайтеся звідси…» в туж мить цибулина розсипалася, і жінка разом з усією компанією опинилася в морі пекельного вогню.

А безутішний ангел зостався сам перед райською брамою.

Візьми у свої долоні багато інших долонь і тримай їх міцно.

Або спасемося разом, або взагалі не спасемося.

«365 коротких історій для душі» - видавництво «Свічадо» 2012  (с) Бруно Ферреро

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/