Головна

Мудрість (29 серпня)

Жив якось король, який всеньке життя згаяв, ведучи війни й примножуючи землі свого королівства. У шістдесят років зрозумів, що не багато за той час дізнався про сенс людського життя.

Скликав усіх своїх міністрів і радників, і роз­порядився: "Візьміть усі гроші з моїх скарб­ниць, ідіть на чотири сторони світу й шукайте книг мудрості. Я хочу врешті пізнати справж­ню мудрість життя".

Радники забрали мішки із грішми і рушили у всі сторони світу. Поверну­лись через сім років, у супроводі сорока верб­людів навантажених книгами - великими й малими. Ціла гора мудрих книжок. Побачивши їх, король вигукнув: "Мені шістдесят сім років! Ніколи не матиму часу, щоб прочитати це все. Викладіть мені скорочено їхній зміст!"

Скликали найкращих літераторів світу, вони взялись до праці й через сім років змогли опи­сати найголовніше з усього цього скарбу мудрості. Але навіть зі стисло викладеним змістом, усе ще можна було навантажити сім верблюдів.

- Мені минуло сімдесят чотири роки. - мо­вив король. - Не маю часу, щоб прочитати це все. Викладіть зміст іще коротше!
Довелося скорочувати скорочене. Коли про­минуло наступних сім років, мудреці наванта­жили свою працю на одного верблюда.

- Мені за вісімдесят, - мовив король, - що­разу слабшаю. Очі мої надто втомлені. Ніколи не зміг би прочитати всіх цих книг. Скорочуйте далі! І знову наступні сім років мудреці працю­вали день і ніч. У результаті з'явилась книга, що увібрала всю мудрість землі.

У цю хвилину прибув до мудреців гонець: "Швидко несіть королю книгу. Він помирає".

Королю було вже вісімдесят вісім років, і він помирав на своєму ложі. Найбільший із мудре­ців наблизився до обличчя короля, що проше­потів йому на вухо:

- Прошу, охопи однією фразою усе знання, усю мудрість світу...

- Слухайте пане: "Живи кожною миттю життя".

Більшості із нас не доведеться пережити в жит­ті, щось надто велике. Не багато людей стають мільйонерами, одиниці - стають призерами фести­валю в Сан-Ремо, обираються президентами, отри­мують Нобелівські премії.
Але всі можемо переживати маленькі радощі життя: ласкавий дотик долоні, поцілунок у щічку, повний місяць, чудо палахкотливого вогню, захід сонця.
Втішайтеся малими радощами життя. Кожен може мати їх вдосталь.

«365 коротких історій для душі» - видавництво «Свічадо» 2012  (с) Бруно Ферреро

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/