Головна

Просвітницьке паломництво дітей «Божого милосердя» та дітей катехитичної школи парафії

На заклик парафіяльної служби милосердя «Карітас-Печерський» до спільної щирої молитви, посту душі, прояву милосердного милосердя у часі великоднього посту відгукнувся колектив компанії «Еконія», єдиного в Україні інноваційного виробника питної води для діток http://www.econia.com.ua/uk/.

Президент компанії Ірина Варагаш добре розуміє, що основна мета милосердного милосердя полягає не тільки у матеріально-фінансовій помочі, головним і дуже важливим аспектом у цьому служінні є поміч духовна, просвітницька, пізнавальна.

Так, у перед день світлого празника Благовіщеня, колектив інноваційного виробника питної води організував просвітницьке паломництво для дітей «Божого милосердя» та дітей катехитичної школи парафії св.. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі по історичних місцях Переяслав-Хмельницького та провів пізнавальну екскурсію на виробництві екологічно чистої питної води для діток «Малятко», у Золотоноші.

Переяслав-Хмельницький вразив дітей своєю розмаїтою історією з часів Володимира Великого до сьогодення. Це містечко надзвичайно багате духовно, знане і відоме завдяки постатям видатних українців: Костянтина Острозького, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Григорія Сковороди, Тараса Шевченка, наших сучасників братів Кличків. Тут повноцінно можна вивчати історію України, становлення її як держави. Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини під відкритим небом візуально переніс паломників у часи активного розвитку ремісництва, творення побуту, становлення християнства.

У Золотоноші паломників привітно зустрів колектив заводу. Цікава екскурсія всіма етапами виробництва питної води від видобутку до пакування настільки захопила дітей-паломників, що працівники-екскурсоводи не поспівали відповідати на усі запитання. Процес очищення води від бактерій, вмісту шкідливих речовин викликав не аби яку цікавість, маленькі слухачі самі ставали доповідачами і розповідали на скільки шкідливими для дитячого організму є бактерії.

Також паломники відвідали каплицю Української греко-католицької церкви, якою опікується і провадить служіння отець Юрій Голоднюк http://askoldova-mohyla.org/uk/item,4583, сьогодні парафія у Золотоноші не є численною, але є сильною духом, вірить, що Божа ласка і милість допоможе уріпитись і ревніше славити Христа на цих теренах. У каплиці паломники відправили молебен до Пресвятої Богородиці http://ugcc.tv/ua/media/54501.html склали подячну молитву за благодійників і їхні родини.

Паломництво супроводжував настоятель парафії св.. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі, митрофорний протопресвітер Ігор Онишкевич.

Фото просвітницького паломництва Ви можете переглянути у фото альбомах: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.563583750340910.1073741831.198406070192015&type=3 та http://www.facebook.com/media/set/?set=a.563587503673868.1073741832.198406070192015&type=3 на сторінці парафії: http://www.facebook.com/AskoldovaMohyla

Щира подяка і низький уклін президенту компанії Ірині Варагаш та колективу компанії «Еконія» за надану можливість для дітей парафії пізнати свій край.

Підготувала Любов Михайлюк, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/