Головна

Греко-католики - відкриті для всіх! - брат Сергій Синовіцький

Понеділок, 13 травня 2013, 13:21

Греко-католицька громада завжди була і продовжує бути активною в суспільному житті. Брат Сергій Синовіцький навчається на третьому курсі Київської Трьохсвятительської Духовної семінарії, випускники якої стають священиками... Про греко-католицьку громаду, важливість служіння, доброї справи та щирого наміру ми поговорили з братом Сергієм.

- Сергію, що Вас покликало вчитися на священика?

Add a comment

Читати далі: Греко-католики - відкриті для всіх! - брат Сергій Синовіцький

 

«Сьогодні український народ можна порівняти з учнями Ісуса Христа»

Вівторок, 30 квітня 2013, 00:09

«Наш народ і суспільство сьогодні можна порівняти з учнями Ісуса Христа, що знову переживають втрату надії, розчарування та безсилля, споглядаючи на свого зневаженого та розп’ятого Вчителя. Ми сподівалися на відродження вільної держави, а натомість так часто зазнаємо гіркоти розчарувань та досвідчуємо крах власних ілюзій». Про це пише Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у Великодньому посланні до духовенства та всіх вірних УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: «Сьогодні український народ можна порівняти з учнями Ісуса Христа»

 

«Молюся, щоб Святий Дух пробуджував у серцях священиків справжній місійний дух», - Блаженніший Святослав (Шевчук)

П'ятниця, 26 квітня 2013, 03:51

«Священик повинен бути праведником, що, за словами ап. Павла, живе з віри...  Він повинен навчати віри, проголошуючи Слово Боже... Душпастир повинен навчати віри насамперед свідченням власного життя», - підкреслює Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, у Посланні до священнослужителів УГКЦ на Страсний четвер.

Add a comment

Читати далі: «Молюся, щоб Святий Дух пробуджував у серцях священиків справжній місійний дух», - Блаженніший Святослав (Шевчук)

   

Думка про страшний суд нехай не буде причиною страху, але спонукою ставати кращими

Середа, 24 квітня 2013, 19:56

«Людська історія розпочалася зі створенням чоловіка та жінки на Божі образ і подобу, а завершиться остаточним Христовим судом», – сказав Святіший Отець на початку катехизи, пропонуючи цього разу замислитися над словами молитви Вірую, що Ісус «знову прийде в славі, щоб судити живих і мертвих».

За словами Папи, віра в другий Христовий прихід іноді не є дуже ясною та переконливою в серці християн, однак, Ісус під час земного життя часто говорив про дійсність цього приходу.

Add a comment

Читати далі: Думка про страшний суд нехай не буде причиною страху, але спонукою ставати кращими

 

Сорокова річниця довічних чернечих обітів Папи Франциска в Товаристві Ісуса

Вівторок, 23 квітня 2013, 00:16

У понеділок, 22 квітня 2013 р., виповнилося 40 років відтоді, як отець Хорхе Берґольйо, теперішній Папа Франциск, склав урочисту чернечу професію (довічні обіти) в Товаристві Ісуса, тобто, Ордені Отців Єзуїтів.Як пояснив о. Федеріко Ломбарді, ТІ, Директор Ватиканського прес-центру, який є співбратом у чернецтві Святішого Отця, дата 22 квітня не є випадковою.

Add a comment

Читати далі: Сорокова річниця довічних чернечих обітів Папи Франциска в Товаристві Ісуса

   

Сторінка 68 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/