Головна

Звідки походить верховенство Папи?

Четвер, 23 травня 2013, 00:12

Перше, про що хотілося б сказати, коротко розмірковуючи на цю багатогранну тему: безсумнівно, святий апостол Петро відігравав верховну роль серед апостолів у стародавній Церкві. При перераховуванні апостолів він часто називається першим і завжди бере ініціативу, як, наприклад, проповідуючи в день П'ятидесятниці або під час риболовлі після Воскресіння нашого Господа.

Add a comment

Читати далі: Звідки походить верховенство Папи?

 

Що любить Папа – про хобі Франциска

Середа, 22 травня 2013, 13:58

Він ухиляється від комп’ютера. Коли його питають про інтернет, то він жартує, що почне ним користуватись вже на пенсії. Ще будучи кардиналом, користувався електричною друкарською машинкою. Усі листи, що надходили електронною поштою, йому роздруковували і передавали секретарі.

Більшість давніх сусідів, якщо пам’ятають малого Хорхе, то не з футбольного поля. Його запам’ятали з книжками, які він постійно з собою носив.

Add a comment

Читати далі: Що любить Папа – про хобі Франциска

 

Або ми євангелізуємо суспільство, або завтра нас переслідуватимуть

Понеділок, 20 травня 2013, 15:31

Минулий тиждень на європейському континенті ознаменував собою новий етап у проведенні нової ліберальної культурної революції – гендерної. Найстаріша демократія континенту – Франція, практично перетворилася на ліберальну диктатуру: її президент Франсуа Олланд таки підписав закон, який зрівнює в правах гомосексуальні пари з нормальними сім’ями, і це попри мільйонні протести французів.

Add a comment

Читати далі: Або ми євангелізуємо суспільство, або завтра нас переслідуватимуть

   

Папа Франциск: церковність є фундаментальною характеристикою кожного християнина

Неділя, 19 травня 2013, 22:01

Новизна, гармонія та місія – три слова, пов’язані з дією Святого Духа, стали темою проповіді, яку Папа Франциск виголосив під час урочистого Євхаристійного богослуження з нагоди Урочистості Зіслання Святого Духа. У неділю, 19 травня 2013 р., що за новим стилем була неділею П’ятидесятниці, понад 250 тисяч членів різних мирянських рухів, спільнот та організацій, як також звичайних паломників, знову заповнили площу Святого Петра у Ватикані та вулицю Кончіліаціоне.

Add a comment

Читати далі: Папа Франциск: церковність є фундаментальною характеристикою кожного християнина

 

ЗАКЛИК БЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА ДО МОЛИТВИ ЗА УКРАЇНСЬКІ РОДИНИ

Неділя, 19 травня 2013, 21:49

Уже третій рік поспіль Українська Греко-Католицька Церква з ініціативи Комісії у справах родини долучилася до проведення в Україні Тижня подружжя – міжнародного руху, який спрямований на поширення в суспільстві сімейних цінностей. Святкування в нашій Церкві розпочалося з Дня матері – 12 травня, а 15 травня ми відзначали Міжнародний день сім'ї. Заохочуємо душпастирів, прородинні організації та сім’ї і надалі докладати всіх зусиль задля підтримки традиційних родинних цінностей, базованих на Божому Об’явленні та науці Христової Церкви.

Add a comment

Читати далі: ЗАКЛИК БЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА ДО МОЛИТВИ ЗА УКРАЇНСЬКІ РОДИНИ

   

Сторінка 67 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/