Головна

«Головне моє послання можна було б висловити словами воскреслого Ісуса Христа: “Мир вам!”»

П'ятниця, 21 червня 2013, 14:52

З 26 по 30 червня Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) перебуватиме з офіційним візитом у Республіці Польща (РП).

Зокрема, 27 червня у Варшаві Предстоятель УГКЦ візьме участь у Панахиді з нагоди 70-х роковин Волинської трагедії, на якій також будуть архиєпископ Юзеф Ковальчик, Примас Польщі, кардинал Казімєж Нич, Митрополит Варшавський, і Президент Польщі Броніслав Коморовський. Після молитви Глава УГКЦ матиме особисту зустріч із Президентом Польщі.

Add a comment

Читати далі: «Головне моє послання можна було б висловити словами воскреслого Ісуса Христа: “Мир вам!”»

 

Любити ворогів – це молитися за них

Середа, 19 червня 2013, 12:03

Папа ФранцискЛюбити ворогів нелегко, але цього від нас вимагає Ісус. Папа Франциск  підкреслив, що для того, аби могти простити ворогам, фундаментальною справою є молитися за них.

Святіший Отець поставив питання про те, як можливо любити ворогів, у загальнолюдському контексті. Як можна любити тих, які приймають рішення про бомбардування, вбиваючи багатьох людей? Як можна любити тих, «які задля любові до грошей» перешкоджають доступові людей похилого віку до ліків, залишаючи їх помирати? Чи тих, які шукаючи виключно особистих інтересів, чинять багато зла? Але цього від нас вимагає Ісус.

Add a comment

Читати далі: Любити ворогів – це молитися за них

 

У Києві пройшла презентація Всеукраїнської виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов’ю».

Середа, 19 червня 2013, 11:45

18 червня 2013 року в актовій залі Центрального будинку художника відбулася презентація виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов'ю». В рамках заходу було представлено етапи підготовки конкурсу та соціальні аспекти цієї мистецької події. Захід відбувся за сприяння Національної спілки художників України для широкого інформування про майбутню виставку-конкурс та про важливість процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі. Виставка-конкурс відкриється у Києві у Музеї Івана Гончара у серпні 2013 року. Add a comment

Читати далі: У Києві пройшла презентація Всеукраїнської виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов’ю».

   

Будьте відважними та терпеливими свідками

Вівторок, 18 червня 2013, 22:41

«Я не соромлюся Євангелія... Як охрищені, ви вже не під законом, а під благодаттю». Ці слова святого Павла стали поштовхом для Папи Франциска, щоб під час катехизи, виголошеної експромтом, поділитися з учасниками церковного Конгресу Римської дієцезії своїми думками про життя Божою благодаттю та про його зв’язок з ділом євангелізації. Своє слово Святіший Отець виголосив під час відкриття триденного конгресу, що відбулося 17 червня 2013 р. ввечері, в залі Павла VI у Ватикані.

Add a comment

Читати далі: Будьте відважними та терпеливими свідками

 

«Для Господа важлива кожна душа, яка спасеться», – о. д-р Ігор Шабан про «прозелітизм» греко-католиків

Вівторок, 18 червня 2013, 00:26

Українська Греко-Католицька Церква своїми вчинками не раз засвідчувала, що вона передусім дбає про своїх вірних, тих, які в силу різних обставин проживають в усіх регіонах нашої країни і потребують душпастирської опіки. Наша мета - проголошувати Добру Новину людям, які належать до нашої Церкви, а не заманювати чи перетягувати інших християн до нашої Церкви, як про це безпідставно заявляють представники інших Церков.

Add a comment

Читати далі: «Для Господа важлива кожна душа, яка спасеться», – о. д-р Ігор Шабан про «прозелітизм» греко-католиків

   

Сторінка 65 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/