Головна

Отець Йосиф Казанова: «Україна – моя доля»

Вівторок, 27 серпня 2013, 21:38

Його постать - свого роду феномен у теперішній українській дійсності. Справді-бо, розвиток міжнаціональних взаємовідносин на зламі попереднього й теперішнього століть характеризується унікальним випадком, коли особа з усталеним етнічним темпераментом, з притаманними їй рисами представника своєї рідної нації, присвятила більшу частину свого свідомого життя служінню народові з абсолютно відмінними звичаями і традиціями. Мова про іспанця за походженням, священика, отця-доктора Хосепа Казанову-Мартореля.

Add a comment

Читати далі: Отець Йосиф Казанова: «Україна – моя доля»

 

«УГКЦ остаточно зруйнувала імідж регіональної Церкви», – релігієзнавець

Середа, 21 серпня 2013, 16:13

Освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві остаточно зруйнувало імідж УГКЦ як Церкви регіонального масштабу Галичини. Про це сьогодні, 19 серпня, в коментарі Гал-інфо заявив релігієзнавець Андрій Юраш.

За його словами, це довершило процес перенесення центру УГКЦ у столицю України.

Add a comment

Читати далі: «УГКЦ остаточно зруйнувала імідж регіональної Церкви», – релігієзнавець

 

«Історія вашої Церкви наочно показує світові можливість єдності Христових учнів», - Аюдріс Юзас Бачкіс

П'ятниця, 16 серпня 2013, 21:38

Напередодні свого візиту до Києва cпеціальний посланець Папи Франциска на святкуваннях 1025-річчя Хрещення Русі-України, кардинал Аюдріс Юзас Бачкіс, вислужений Архиєпископ Вільнюський, відповів на запитання Департаменту інформації УГКЦ.

Еміненціє, Папа Франциск призначив Вас своїм делегатом  на святкування 1025-ліття Хрещення Київської Русі. Які найважливіші думки висловив Святіший Отець у своєму листі, адресованому Вашій Еміненції з цієї нагоди?

Add a comment

Читати далі: «Історія вашої Церкви наочно показує світові можливість єдності Христових учнів», - Аюдріс Юзас Бачкіс

   

Українське православ’я, здається, стає дорослішим

Четвер, 15 серпня 2013, 21:35

Прагнення греко-католиків України віднайти та перенести в Патріярший Собор Воскресіння Христового мощі першого київського кардинала – митрополита Київського Ізидора, одного з найактивніших прихильників поєднання Церков, викликало в соціальних мережах правдиву бурю обурення київських і московських православних України.

Здавалося б, ну, яке кому діло кого греко-католики вважають героями своєї віри. А тим більше Флорентійська Унія навіть при баламандській плутанині ну аж ніяк не підходить під прозелітизм – Константинопільська церква воз’єдналася з Римською. Ну, який же ж тут прозелітизм?

Add a comment

Читати далі: Українське православ’я, здається, стає дорослішим

 

Наш Собор

Четвер, 15 серпня 2013, 15:12

Собор Воскресіння Христового як засіб комунікації нашої Церкви

Наближаємося до Міжнародної всецерковної прощі до Патріаршого Собору Воскресіння Христового в Києві з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі-України, під час якої Патріарх Святослав разом з Синодом Єпископів нашої Церкви при всенародних моліннях освятять престіл храму.

Add a comment

Читати далі: Наш Собор

   

Сторінка 61 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/