«Хочеться, аби наші політики пам’ятали про загиблих хлопців»

Вівторок, 20 травня 2014, 23:53

Українська Греко-Католицька Церква продовжує зміцнюватися. За останніх кілька місяців Церква збагатилася новими владиками та екзархатами. І Департамент інформації УГКЦ продовжує серію інтерв’ю з владиками-номінантами, аби її вірні бачили, що Синод єпископів обирає кращих із кращих. Сьогодні ми розмовляємо з владикою-номінантом Богданом (Манишиним), який незабаром стане Єпископом-помічником Стрийської єпархії. Add a comment

Читати далі: «Хочеться, аби наші політики пам’ятали про загиблих хлопців»

 

Феномен Майдану

Вівторок, 20 травня 2014, 16:43

Феномен Майдану став несподіваним для всіх, навіть для Церкви. Український народ зміг разом мирно стояти задля європейського майбутнього своєї країни, яке базується на таких цінностях, як верховенство закону, неприйнятність корупції, несприйняття насильства і нетерпимість авторитарної поведінки. Європейський проект став проектом суспільного розвитку в Україні, і Церкви допомогли в цьому.

Add a comment

Читати далі: Феномен Майдану

 

Незвичайна зустріч

Неділя, 18 травня 2014, 22:45

Роздуми над Словом Божим на Неділю Самарянки (УГКЦ)

Самарія – область між Галилеєю на півночі та Юдеєю на півдні[i]. Коли Ісус з учнями йшов з Юдеї до Галилеї або назад, вони проходили через Самарію. Географічно це був найзручніший маршрут, хоча й небезпечний: іноді самаряни грабували паломників, які прямували з Галилеї до Єрусалиму, тож більшість воліла йти обхідним маршрутом долиною Йордану до Єрихону й звідти вгору, до Єрусалиму. Але того разу, про який оповідає Йоан, вони без пригод йшли на північ через Самарію. Було спекотно, учні відлучилися, а Ісус зупинився біля криниці Якова, яка існує і понині. До Нього підійшла жінка.

Add a comment

Читати далі: Незвичайна зустріч

   

Відповідальність церков за майбутнє України

Субота, 17 травня 2014, 22:42

Виступ на круглому столі Центру Разумкова 15 травня 2014 року «Що може зробити Церква в нинішній суспільно-політичній ситуації в Україні?»

Найбільш видатний соціальний філософ сучасності Юрген Габермас говорить про повернення релігії в публічний дискурс як доконаний факт, характерний для доби постмодерну або гіпермодерну – як би ми не називали сучасний момент.

Add a comment

Читати далі: Відповідальність церков за майбутнє України

 

Євроінтеграція і Церква «Якщо хтось не йде на вибори, бо йому не хочеться, то це вже гріховність…»

Середа, 14 травня 2014, 23:33

Голосує той, хто переконаний, що його голос є важливим і це його справжній вибір. Стосовно тих, які не йдуть на голосування, то тут потрібно розуміти причину такої позиції. Якщо йдеться про позицію на кшталт: "Мені не хочеться" або ж "Мені все одно", – тоді можна говорити навіть про гріховність такого вчинку.

Add a comment

Читати далі: Євроінтеграція і Церква «Якщо хтось не йде на вибори, бо йому не хочеться, то це вже гріховність…»

   

Сторінка 62 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/