Головна

Вперше в історії ЄС саме українці загинули за цінності під європейським прапором

Четвер, 20 березня 2014, 03:22

Вперше в історії Євросоюзу саме українські громадяни віддали свої життя, відстоюючи європейські цінності під прапором Співтовариства.

Про це у коментарі Укрінформу сказав єпископ Франції, Швейцарії і Бенілюксу Української греко-католицької церкви отець Борис Гудзяк.

«Вперше в історії Європейського Співтовариства на території Європи європейці віддали свої життя з прапором Європи у руках», - описав трагічні події на Майдані у Києві єпископ.

Add a comment

Читати далі: Вперше в історії ЄС саме українці загинули за цінності під європейським прапором

 

«Ця наша боротьба має вийти поза межі географії нашої країни чи нашого етносу»

Вівторок, 18 березня 2014, 15:44

Владика Борис (Ґудзяк) вважає, що Україна сьогодні повинна і може дати Європі більше, ніж взяти.

Мій досвід в Україні на фоні виховання в кількох різних культурних контекстах Північної Америки й Західної та Центральної Європи підкреслив, скільки є страху, недовіри і скепсису в нашій сьогоднішній етнопсихології чи, принаймні, суспільстві. І на це є причини: у ХХ ст. на нашій землі близько 17 мільйонів людей було так чи інакше вбито. Сьогодні ми дійсно бачимо подвиг, спробу вийти з того страху й відновити власну гідність.

Add a comment

Читати далі: «Ця наша боротьба має вийти поза межі географії нашої країни чи нашого етносу»

 

Час розпочатися суду

Субота, 15 березня 2014, 00:10

«Вийшов сіяч сіяти зерно своє…» (Лук.8:5). Є чотири місця, куди воно впало.  Проросло лише там, де була добра земля.  Умовне співвідношення: з п»яти посіяних зерен проросло лише одне. Така ось статистика.  На хорошій землі воно може дати врожай стократний, але це процес. Проростання, поява вруна, дозрівання колосу… Скільки ще доведеться здолати труднощів до появи спілого жнива!

Add a comment

Читати далі: Час розпочатися суду

   

«Дуже важлива довіра до Бога. Він і з найтяжчих ситуацій виведе на добре»

П'ятниця, 14 березня 2014, 23:57

Цього року виповнюється 25 років виходу з підпілля Української греко-католицької Церкви. З цієї нагоди пропонуємо Вашій увазі інтерв'ю з Архиєпископом Ігорем Возьняком, Митрополитом львівським УГКЦ.

– Високопреосвященний владико, чи вбачаєте Ви певну невипадковість в тому, що 25-та річниця легалізації УГКЦ випала у такий важкий для українців період? Чи можемо черпати сили, споглядаючи на шлях, який пройшла наша Церква? Add a comment

Читати далі: «Дуже важлива довіра до Бога. Він і з найтяжчих ситуацій виведе на добре»

 

«Бог є з нами і промовляє до нас через Єпископа Рима».

Четвер, 13 березня 2014, 22:18

Святіший Отче, 13 березня цього року виповнюється перша річниця Вашого понтифікату. Весь Божий народ з великою радістю згадує той день, коли Архиєпископ з Буенос- Айреса, «майже з кінця світу», був покликаний Господом для виконання служіння апостола Петра.

Сьогодні Церква Христова хоче подякувати Господу за багаті божественні ласки, даровані вірним у Вашій особі. Ваша Святосте, ми глибоко вдячні Вам за Вашу батьківську турботу та невпинне служіння Ad majorem Dei gloriam (на славу Божої величі) і на благо Церкви Христової.

Add a comment

Читати далі: «Бог є з нами і промовляє до нас через Єпископа Рима».

   

Сторінка 66 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/