Головна

Віра на межі розчарування

Понеділок, 05 травня 2014, 09:34

Мабуть, кожен з нас мав би зізнатися у тому, що Річард Ньютон назвав «незрозумілою нехіттю до молитви». Вона проявляється не тільки у бракові молитви, але також в обманах. Безліч людей ніби говорять у молитвах те, про що думають, але при цьому вони обманюють самих себе. «Дякую Тобі, що я не такий, як інші», — молився книжник (Лк 18, 11). Його занурене у тьму серце говорило те, у що він вірив, але це була неправда.

Add a comment

Читати далі: Віра на межі розчарування

 

«Путін дивиться на світ як імператор і бажає замінити людям Бога»

Субота, 03 травня 2014, 23:50

Михайло Димид розповів "Сегодня", чому поїхав на Майдан, чому, на його думку, жителі сходу не люблять Україну і чому кримчани віддали Крим

Ім'я львівського священика Михайла Димида стало відомим після гучних судових розглядів з ДАІ: у січні цього року автоінспекція намагалася «сфабрикувати» проти нього «справу» за участь в Автомайдані, але отець Михайло виграв суд, а тепер шукає імена замовників.

Add a comment

Читати далі: «Путін дивиться на світ як імператор і бажає замінити людям Бога»

 

Надія за часів абсурду

Середа, 30 квітня 2014, 23:37

Історії про великих людей Старого і Нового Завіту говорять нам, як надія розквітає у ситуаціях абсурдних і незрозумілих. Хорошим прикладом тут є Авраам, який отримав абсурдну обітницю.

Спільнота надії

Одне з найважчих завдань, які нині стоять перед нами, це переконати людей, щоб і надалі взаємно надіялися на доброту одні одних, оскільки лише таким чином вони зможуть розпочинати все заново. Надії ми також потребуємо як народ, як людська родина і як ціле сотворене. Без надії неможливо створити спільноту. В певному істотному сенсі спільноту можуть творити тільки люди, здатні до надії, які вірять, що посеред біди і поділів добро є можливим.

Add a comment

Читати далі: Надія за часів абсурду

   

Нехай ці святі навчають нас не згіршуватись Христовими ранами а входити у таємницю Божого милосердя

Неділя, 27 квітня 2014, 23:16

У неділю, 27 квітня 2014 року, під час Святої Меси на площі перед ватиканською базилікою Святого Петра, Вселенський Архиєрей Франциск канонізував, тобто зарахував до лику святих Католицької Церкви, двох своїх попередників на Петровому престолі, Папу Івана ХХІІІ і Папу Івана Павла ІІ.

На початку своєї проповіді, виголошеної після того, як євангельський уривок був прочитаний латинською та грецькою мовами, Святіший Отець зазначив, що осередком цієї неділі, яку Іван Павло ІІ забажав присвятити Божому Милосердю, є прославлені рани воскреслого Ісуса Христа. Він показав їх Своїм апостолам уже під час Своєї першої появи, тобто ввечері у сам день воскресіння.

Add a comment

Читати далі: Нехай ці святі навчають нас не згіршуватись Христовими ранами а входити у таємницю Божого милосердя

 

Томина неділя

Субота, 26 квітня 2014, 22:08

19А як звечоріло, того самого дня, першого в тижні, – а две­рі ж були замкнені там, де перебували учні: страхались бо юдеїв, – увіходить Ісус, став посередині та й каже їм: «Мир вам!» 20Це промовивши, показав їм руки й бік. І врадувались учні, по­бачивши Господа. 21І ще раз Ісус їм каже: «Мир вам!» Як ме­не послав Отець, так я посилаю вас». 22Це промовивши, дихнув на них і каже їм: «Прийміть Духа Святого! 23Кому відпустите гріхи – відпустяться їм, кому ж затримаєте – затримаються». Add a comment

Читати далі: Томина неділя

   

Сторінка 63 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/