Головна

Наш обов'язок - боронити

Середа, 16 липня 2014, 23:19

«Агресивна війна за своєю природою аморальна. У той трагічний момент, коли вибухає війна, керівники держави, яка зазнала нападу, мають право і зобов’язані захищати країну, застосовуючи навіть силу зброї» (КСДЦ 500) – однозначна норма соціальної доктрини Католицької Церкви. І якщо до тепер могли бути певні моральні сумніви щодо реальності московистької агресії на Україну, то в ніч на празник свв. Первоверховних Апостолів Петра і Павла обстріли українських військових з території РФ і подальше входження військ РФ на територію України, відхилили усякий сумнів у реальності агресії московитської терористичної держави проти України.

Add a comment

Читати далі: Наш обов'язок - боронити

 

«Передова має проходити у глибині нашого серця»

Середа, 16 липня 2014, 22:47

Отець Андрій Зелінський провів три тижні при штабі Антитерористичної операції (АТО) як військовий капелан – надавав духовну підтримку українським військовослужбовцям. Відбулася ротація, і зараз його змінив інший священик. Отець поділився враженнями з Департаментом інформації УГКЦ.

Отче Андрію, ви вже багато років працюєте військовим капеланом. Чи змінилося сприйняття цієї місії після роботи в зоні АТО?

Військове капеланство – це не просто духовне служіння в армії, це певною мірою питання національної безпеки… У пострадянському суспільстві ми, напевне, ще не навчилися звертати увагу на потреби індивідууму, конкретної людини.

Add a comment

Читати далі: «Передова має проходити у глибині нашого серця»

 

Захист. Протистояння

П'ятниця, 11 липня 2014, 21:17

Вбивство - чи знешкодження несправедливого нападника? Католицька Церква чітко розмежо­вує безкомпромісне ставлення до заповіді "Не вбивай" та справедливий опір і право на захист від аг­ресора, коли громадяни держави-жертви агресії навіть зобов'язані стати до національної оборони. А правителя-агресора, який самовільно розпоряджається життями та добром своїх підвладних за допомогою війни (отже, і несе за це повну відповідальність), ще у XVI ст. було названо не володарем, а тираном.

Add a comment

Читати далі: Захист. Протистояння

   

А судді хто?

Вівторок, 08 липня 2014, 23:29

Упродовж останніх майже 20 років до мене зверталися різні люди: матері, жінки чи інші родичі підсудних, утримуваних в ізоляторах чи в’язнів у тюрмах із проханням заступитися перед судейською владою за позбавлених волі. Зверталися до мене з проханням заступитися за їхніх рідних.

У цих просьбах є логіка, бо кожна людина неповторна. Але, з іншого боку, вони беруть до уваги тільки когось одного, не дивлячись, що всі люди мають однакові права на справедливість.

Add a comment

Читати далі: А судді хто?

 

«Свято Різдва Івана Хрестителя свідчить про те, що настав час приходу Господа на цей світ…»

Понеділок, 07 липня 2014, 13:00

7 липня Церква святкує Різдво святого Івана Хрестителя. Іван Предтеча вважається найбільшим святим після Пречистої Діви Марії. Про це розповідає о. Василь Рудейко, доктор богослов'я, заступник голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, священик храму Священномученика Климентія Шептицького у Львові.

З якої родини походив святий Іван?

Цей святий - дуже цікава особистість. Прийнято вважати, що він однією ногою стоїть у Старому Завіті, а іншою – в Новому проповідує Христа, який має народитися. Особа Івана Предтечі тісно пов’язана з особою Ісуса Христа. Вони нероздільні, та ще й родичі: мати Івана була тіткою Богородиці. Різниця у віці - півроку. Предтеча походив зі священичої родини. Його батьки, перебуваючи у старшому віці, навіть не очікували нащадка. Проте одного разу його батькові з’явився уві сні ангел і сказав про народження дитини, а той засумнівався. Внаслідок цього онімів, аж поки дитину не назвали Іваном.

Add a comment

Читати далі: «Свято Різдва Івана Хрестителя свідчить про те, що настав час приходу Господа на цей світ…»

   

Сторінка 59 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/