Головна

Перед Україною стоятиме величезний виклик, – представник Ватикану в Україні

Понеділок, 29 вересня 2014, 14:59

Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, апостольський нунцій в Україні надав неупереджену оцінку труднощів, перед якими стоїть Церква в Україні.

Архієпископ Ґалліксон зазначив, що сьогодні Україна потерпає від «дестабілізації, спровокованої переважно хижацтвами української кримінальної олігархії (які і надалі тривають),  посиленої російською агресією супроти її територіальної цілісності та суверенітету».

Add a comment

Читати далі: Перед Україною стоятиме величезний виклик, – представник Ватикану в Україні

 

Він, вона і Бог

Неділя, 28 вересня 2014, 23:44

Подружжя — це спільнота і спілкування. Так, для щасливого шлюбу потрібні почуття і взаємне емоційне зацікавлення. Потрібен і спільний світогляд, єдність поглядів, взаємна підтримка, спільне господарство. Але якщо всі ці речі у сімейній спільноті не поєднані зі спілкуванням, то їх забракне, стверджує о. Андрій Нагірняк. Він підготував до Таїнства Шлюбу багатьох наречених, а ще більшу кількість обвінчав. Про те, які підводні камені чекають на подружжя, і як не загубитися серед них, і буде наша розмова.

Add a comment

Читати далі: Він, вона і Бог

 

«Величаємо Тебе Життєдавче Христе і шануємо Хрест Твій Святий, ним же нас спас від неволі ворожої»

П'ятниця, 26 вересня 2014, 20:40

Римські імператори-язичники намагалися повністю знищити в людстві спогади про священні місця, де постраждав за людей і воскрес Господь наш Ісус Христос. Імператор Адріан наказав засипати землею Голгофу і Гроб Господній і на штучному пагорбі поставити капище язичницької богині Венери і статую Юпітера. На це місце збиралися язичники й робили ідольські жертвоприносини.

Add a comment

Читати далі: «Величаємо Тебе Життєдавче Христе і шануємо Хрест Твій Святий, ним же нас спас від неволі ворожої»

   

«Закликаємо і президента, і уряд, і депутатів до жертовності»

Неділя, 21 вересня 2014, 21:30

У нас є чотири церкви "київської традиції" - Українська православна Київського і Московського патріархатів, Автокефальна православна та Українська греко-католицька. Що прийнято вкладати в це поняття?

- Тут треба почати з того, що ми, люди, по своїй суті є сотворіннями з пам'яттю, для яких історія не є маловажною. Наша особиста тотожність пов'язана з нашою історією. Наша культура, ставлення до оточення, світу, всіх подій, до всіх екзистенційних питань принаймні частково сформовані історією, яка може бути близькою або дуже далекою.

Add a comment

Читати далі: «Закликаємо і президента, і уряд, і депутатів до жертовності»

 

Народження Марії це джерело радості для світу

Субота, 20 вересня 2014, 23:40

Наша Церква в Утрені свята Народження Божої Матері співає отак: "Маріє, пречиста Богоро­дице, чиста Діво, спаси від всяких бід своє стадо, щоб ми прославляли й величали тебе, надіє всіх християн".

Церква загально відмовляється святкувати народжен­ня навіть найбільших свя­тих, бо вони у хвилині на­родження є забруджені первородним гріхом. Єди­ний виняток становить Христовий предтеча Йоан, який, за навчанням святих Отців Церкви, був звільне­ний від первородного гріха ради заступництва Божої Матері, що відвідала його матір Єлизавету, поки Йоан ще не народився (Лк. 1, 41). Робить Церква так тому, що ніхто не знає, що буде з новонародженої дитини, поки вона не підросте і влас­ним життям не докаже, чого вона вартує в Божих очах.

Add a comment

Читати далі: Народження Марії це джерело радості для світу

   

Сторінка 56 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/