Головна

Любомир Гузар: це російсько-українська війна, яку готували 10 років

Четвер, 30 жовтня 2014, 22:57

Колишній Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) розповів, як зробити Східну Україну вільною від російської пропаганди, чому Схід і Крим не відчувають себе повною мірою українськими, а також – про політичну роль Церкви і патріотизм.

1. Це – російсько-українська війна (на Сході України, – ред.). І цей конфлікт не виник вчора, його послідовно готували років десять. Ті, хто був при владі в Україні, певною мірою були ставлениками Росії. І те, що ми сьогодні маємо на сході — це результат зомбування людей, яких довгі роки годували однією і тією ж брехнею. Вони й повірили. Add a comment

Читати далі: Любомир Гузар: це російсько-українська війна, яку готували 10 років

 

Блаженніший Любомир: «Знову про мир»

Четвер, 30 жовтня 2014, 00:26

Компендіум суспільного вчення Католицької Церкви, книжка, з якої черпаємо думки для написання матеріалів про мир, наголошує на важливості молитви для встановлення миру. Церква не тільки заохочує це робити, а й практикує.

Для прикладу, Свята Літургія, найважливіша з усіх молитов, починається словами: "У мирі Господеві помолімося. За мир з висот… помолімося. За мир всього світу… помолімся". А закінчується проханням до Господа: "Мир світові даруй, церквам Твоїм, Богом береженому народові нашому, правлінню і всім людям Твоїм".

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Любомир: «Знову про мир»

 

Любомир Гузар: в Україні не громадянська війна, ми виходимо з неправдивого миру

Субота, 25 жовтня 2014, 22:26

Знайти резиденцію архієпископа-емерита Любомира Гузара виявилося нелегко. Блаженніший живе на околиці села під Києвом. Живе настільки тихо, що небагато хто з місцевих жителів знає, де розташований його будинок – там, де закінчується асфальтована дорога.

Колишній голова Української Греко-католицької церкви прийняв знімальну групу "Обозревателя" як дорогих гостей. Ми відчували себе в його резиденції, як вдома. І як найстаріший член родини, Блаженніший Любомир, відповідаючи на наші запитання, казав про речі, що видні лише здалека – з відстані фізичної і історичної. Add a comment

Читати далі: Любомир Гузар: в Україні не громадянська війна, ми виходимо з неправдивого миру

   

«Державне самогубство, коли громадяни не користуються правом обирати»

Середа, 22 жовтня 2014, 08:28

Кожен мусить покласти свою лепту на розвиток демократії «Популізм – то пуста мова, - говорить Блаженнійший. – У Святому Письмі написано: будуть покарані за кожне пусте слово». Як не піддатися на політичний популізм, а з-поміж безлічі кандидатів обрати достойного, на порозі яких змін опинилася Україна та які реформи потрібно впровадити, аби не втратити шанс отримати нову країну з політиками якісно нового рівня, про все це напередодні парламентських виборів ми говорили з видатним церковним мислителем нашого часу - Любомиром Гузаром. Add a comment

Читати далі: «Державне самогубство, коли громадяни не користуються правом обирати»

 

«Церква Московського патріархату може далеко більше зробити для деескалації насильства в Україні та примирення»

Вівторок, 21 жовтня 2014, 08:36

16 жовтня 2014 року на пленарній сесії Синоду Єпископів у Ватикані Митрополит РПЦ Іларіон Алфеєв під час свого виступу вкотре заговорив про проблеми унії, яка, на його думку, загострилася у зв’язку з останніми подіями в Україні. Свої коментарі щодо цього в ефірі SiriusXM The Catholic Channel дав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Ваше Блаженство, у своєму виступі на пленарній сесій Синоду Єпископів у Ватикані 16 жовтня цього року Митрополит Іларіон Алфеєв не оминув нагоди ще раз відкрито атакувати Українську Греко-Католицьку Церкву. Зокрема, він вкотре заговорив про проблеми унії, яка, на його думку, загострилася у зв’язку з останніми подіями в Україні. Чому така агресія?

Add a comment

Читати далі: «Церква Московського патріархату може далеко більше зробити для деескалації насильства в Україні та примирення»

   

Сторінка 55 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/