Головна

Ісус молився про єдність Церкви, а не про те, щоб були знищені інші

Четвер, 25 грудня 2014, 03:06

Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, який вже понад три роки є представником Папи Римського в Україні, у своєму блозі та на сторінці у Фейсбуку досить прямо висловлював солідарність з українським народом під час Майдану і теперішніх подій на Донбасі. А про те, якою є позиція Папи у цих питаннях, Апостольський Нунцій розповів в інтерв’ю часописуCREDO. Також представник Святішого Отця прокоментував численні звинувачення на адресу українських католиків з боку Російської Православної Церкви та поділився своїми припущенням щодо справжніх причин небажання Патріарха Кирила зустрічатися з Папою. Ватиканський дипломат розповів також про своє бачення конфлікту між греко- та римо-католиками у Львівській області, як і про перспективи отримання УГКЦ гідності Патріархату. Add a comment

Читати далі: Ісус молився про єдність Церкви, а не про те, щоб були знищені інші

 

Святвечір у сталінському висланні: спогади свідка

Середа, 24 грудня 2014, 18:45

Наближається Різдво. Перед господинями постають турботи по гідну підготовку святкового  різдвяного столу, прикраси будинку. Іноді ці матеріальні занепокоєння затуляють головне - зміст свята, Різдва Спасителя. Тим часом в пам'яті наших багатьох віруючих є особливо зворушливі моменти святкування Різдва, коли не було багато накритих столів, але було справжнє відчуття близького приходу Спасителя.

Add a comment

Читати далі: Святвечір у сталінському висланні: спогади свідка

 

Празник Зачаття Богородиці Святою Анною

Понеділок, 22 грудня 2014, 00:08

Давній і глибокий культ Пресвятої Богородиці, що є знаменною віхою Східної Церкви, виявляється у великій кількості Богоро­дичних празників у нашому церковному календарі. Ті празники розказують нам найважливіші моменти з життя Божої Матері від її чудесного зачаття аж до її славного успення.

Святе Євангеліє не багато говорить про життя Пречистої Діви Марії, тож нічого дивного, що більшість Богородичних празників не основується на подіях святого Євангелія, а радше на християн­ській традиції та на оповіданнях апокрифічних книг перших віків. Сюди належить також і празник Зачаття, який наша Церква свят­кує 9 грудня. Цей празник має окрему історію на Сході та на Заході. Тож погляньмо на його історію у Східній, Західній і нашій Церквах. Add a comment

Читати далі: Празник Зачаття Богородиці Святою Анною

   

«Сьогодні бути українцем дуже цікаво»

Вівторок, 16 грудня 2014, 21:57

Виходець з американського містечка Сіракузи, українець Борис Ґудзяк ділить свої службові обов’язки між Західною Європою та Україною. Президент Українського католицького університету, владика Борис також стоїть на чолі Української греко-католицької церкви у Франції, Швейцарії та країнах Бенілюксу. Platfor.ma зустрілась з єпископом у Нідерландах, аби поговорити про довіру, українську еміграцію, жертовність і про те, як Україна має допомогти Європі, а не навпаки. Add a comment

Читати далі: «Сьогодні бути українцем дуже цікаво»

 

«Ми можемо перемогти цю війну без жодного пострілу, лише за умови, коли вся Україна стане на коліна перед Богом!»

Понеділок, 15 грудня 2014, 20:58

Отець Тихон вже кілька місяців живе у Львові, хоча є донеччанином у шостому поколінні. Після полону священик переїхав на Захід, оскільки його ім'я внесено днрівцями у «чорний список» і будь-який перетин окупованої території загрожує розстрілом. Отець сумує за своєю малою Батьківщиною не тому, що там його дім, могили родичів, але там залишились парафіяни, які за його словами стали для нього сім'єю.

Add a comment

Читати далі: «Ми можемо перемогти цю війну без жодного пострілу, лише за умови, коли вся Україна стане на коліна перед Богом!»

   

Сторінка 53 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/