Головна

КІЛЬКА ПРОСТО ДУМОК ПРО МОЄ РІЗДВО...

Неділя, 18 січня 2015, 12:32

Колись про таке читав лише у книжках та переглядав у кінофільмах, ніколи не підозрюючи, що сам удостоюсь стати маленьким учасником такого великого таінства: Сповідь на горищі, у той час коли над дахом грізно гуркотять АГСні черги та літають міни; Євхаристія під землею, посіченою купою металу та вогню протягом місяців жорстокого протистояння, у холодній темряві тісного приміщення; дорога на Різдвяну літургію під гул Градів, що залпово прямували прямо над моєю головою у напрямку Донецького аеропорту. І все це було зовсім по-справжньому: спсравжні постріли, справжні снаряди, справжня кров, як і справжньою була відвага і хоробрість тих, хто із зброєю в руках став на захист самого життя. Ніколи не міг уявити собі... Історія таки має властивість повторюватись...

Add a comment

Читати далі: КІЛЬКА ПРОСТО ДУМОК ПРО МОЄ РІЗДВО...

 

Тисячі картин з колекції Шептицького були знищені, як ідеологічно шкідливі

Четвер, 15 січня 2015, 18:31

1 листопада 2014 року в УГКЦ та в Україні розпочався Рік митрополита Андрея Шептицького. Шептицький став предстоятелем Української Греко-Католицької Церкви 1901 року. І був її очільником аж до своєї смерті 1 листопада 1944 р. Він, без сумніву, - великий діяч. Як і Ярослав Мудрий, Богдан Хмельницький, Тарас Шевченко, він задав вектор розвитку України. Нещодавно глава УГКЦ блаженніший Святослав висловив сподівання, що цього року завершиться беатифікаційний процес митрополита Андрея.

Add a comment

Читати далі: Тисячі картин з колекції Шептицького були знищені, як ідеологічно шкідливі

 

Історія святого Василія Великого

Середа, 14 січня 2015, 01:12

14 січня (1 ст. ст.) Церква святкує день пам’яті великого угодника Божого, архиєпископа Кесарійського Василія (Василя) Великого. Народився він в м. Кесарії, що знаходилось в Кападокійській провінції Римської імперії. Батьки Василь та Ємелія були високоосвіченими багатими людьми. Василій Великий отримав хорошу і ґрунтовну освіту: спочатку вдома (батько викладав ораторське мистецтво та філософію), потім вивчав різні науки у місті Афіни, Єгипті, Месопотамії, Палестині та Сирії. Василія дуже цікавило життя Ісуса Христа і життя Христових подвижників – його сучасників. Подорожуючи світом і вивчаючи світські науки, він спостерігав і за життям знаменитих подвижників – християн: Пахомія, що жив у місті Фіваїда, Макарія Старшого та Макарія Олександрійського, Пафнутія, Павла та інших. З багатьма із них він зустрічався і вів довгі філософські і богословські диспути. І коли Василій став упевнений у своїй вірі та був готовий духовно, він прийшов у місто Єрусалим і прийняв хрещення від патріарха Єрусалимського Максима ІІІ у річці Йордан.

Add a comment

Читати далі: Історія святого Василія Великого

   

Своїм служінням Богу і один одному ми маємо випросити у Господа те, чого найбільше очікує кожен українець, - миру

Неділя, 11 січня 2015, 21:42

Кожне наше слово і діло має відкривати для інших Бога, щоб служінням одне одному ми випросили в Господа те, чого найбільше очікує кожен українець, - миру. Про це заявив голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф (Мілян) під час "Різдвяної просфори з Патріархом УГКЦ".

"Коли царі прийшли повідомити царя Ірода, що зоря звістила їм появу Царя Господа, Ірод стривожився, і з ним - увесь Єрусалим. Я хотів би побажати справді благодатної тривоги всім нам з настанням Різдвяних свят.

Add a comment

Читати далі: Своїм служінням Богу і один одному ми маємо випросити у Господа те, чого найбільше очікує кожен українець, - миру

 

Допоможіть переселенцям, і вони будуть апостолами єдності України

Четвер, 08 січня 2015, 17:51

Стараймося сповняти Божу волю, стараймося жити так, як Господь Бог хоче, щоб ми жили. Так поводитися, так ставитися і до Бога, і до ближніх, як він нас вчить. Я не знаю, чи є інший спосіб, як може в світі існувати мир, справжній мир, в якому кожний був би собою задоволеним, спокійним, певним своїх прав. Якщо би ми всі старалися сповняти Божу волю, то такі речі, як війни, кривда різного роду, просто б не існували. Тому, як щось можу сказати, щось просити, то прошу: стараймося, дорогі люди, сповняти Божу волю. Це єдиний певний шлях, щоби ми могли жити так, як Господь Бог хоче, щоб ми жили. Add a comment

Читати далі: Допоможіть переселенцям, і вони будуть апостолами єдності України

   

Сторінка 52 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/