Головна

«Найгірший вірус сьогодення – хабарництво і дволикість»

Субота, 31 січня 2015, 03:22

Капелан Майдану, богослов, отець-доктор Михайло Димид у співавторстві з дочкою Климентією видав книгу-фотоальбом «Каміння Майдану». Про Майдан отець може говорити годинами. Подаємо кілька найцікавіших цитат о. Михайла з презентації книги, що відбулася у Тернополі.

Майдан показав мені справжню українську молодь, яка прагнула жити по-іншому і відстояла свій вибір. Я побачив справжніх чоловіків, готових брати відповідальність…», «Майдан — це не тільки велика географічна, а й космічна територія. Це люди, які почули голос Божий і пішли за ним…»,

Add a comment

Читати далі: «Найгірший вірус сьогодення – хабарництво і дволикість»

 

Нерукотворний образ Ісуса Христа

П'ятниця, 30 січня 2015, 22:20

30 січня 2015 році Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, у співслужінні з владиками Синоду УГКЦ відслужив Вечірню в архикатедральному соборі Святого Юра, після якої відкрив для привселюдного почитання Нерукотворний образ Ісуса Христа.

На початку Богослужіння Першоієрарх Церкви наголосив на тому, що  сьогодні українцям випала унікальна можливість – «побачити Боже обличчя». За його словами, Нерукотворний образ Ісуса Христа Ісуса - унікальна реліквія часів земного життя Спасителя: «Ісус Христос взяв особисто в руки цей обрус і притулив до свого обличчя. Тому він називається нерукотворним. Цим обрусом він зцілив Ефеського царя від прокази».

Add a comment

Читати далі: Нерукотворний образ Ісуса Христа

 

Бій під Крутами: відомі й невідомі сторінки

П'ятниця, 30 січня 2015, 14:20

Насправді легендарний бій відбувся не 29, а 30 січня. "Шкодувати київських мешканців нема чого, вони терпіли гайдамаків – нехай знають нас і одержать відплату. Жодного жалю! Кров’ю заплатять вони нам. Якщо треба, то каменя на камені не залишимо".

Мало яка інша подія в історії України є настільки ж відомою, як бій під Крутами. Він посідає чільне місце в національній історичній пам’яті, проте в історіографії досі немає цілісного опису крутянських подій.

Add a comment

Читати далі: Бій під Крутами: відомі й невідомі сторінки

   

Сьогодні можна повернутися до Києва, але не можна повертатися з фронту!!!...

Четвер, 29 січня 2015, 11:35

На Авторадіо – стан руху автотранспорту на столичних дорогах, на Хрещатику – усміхнені, задумані, втомлені і просто люди, у метро – потік людських тіл з усміхненими, задуманими, втомленими і просто людськими обличчями. Життя вирує буденними ритмами, гуляє брудними вулицями, пливе болотними артеріями зимового міста. У Києві – січень, у драмтеатрі – прем’єра, у найближчому відділі ПриватБанку – черга до терміналу, а мої хлопці – у бліндажах, у темних підземеллях українського фронту, у тих самих схованках, у яких іще вчора доводилось сидіти й мені під час артобстрілів, саме тоді, коли по Хрещатику бігали усміхнені, задумані, втомлені і просто люди, пронизуючи сірі київські будні строкатістю просто людських мрій і навіть не здогадуючись, що десь у темних підземеллях українського фронту сиджу я…

Add a comment

Читати далі: Сьогодні можна повернутися до Києва, але не можна повертатися з фронту!!!...

 

Пам'яті юнаків-героїв, замордованих під Крутами

Четвер, 29 січня 2015, 00:30

“На вас, завзятці-юнаки, що возлюбили Україну, кладу я кращії гадки, мою сподіванку єдину”... І їх нема...

Кого ми поховали? Хто зважить той жаль? Зберіть всі хмари з усього світу — і не складете тої нерозважної туги, що оповила серце... Жалю немає ваги. Найпалкіші діти України, найдорожчі жертви на залізний вівтар волі. Історія знає багато жертв, але такої сторінки вона ще не розгортала перед людськими очима. В часи хрестових походів ішли одбивати Єрусалим лави охоплених ентузіазмом дітей, вони і гинули лавами, з повною вірою в Царство небесне і в вічне життя.

Add a comment

Читати далі: Пам'яті юнаків-героїв, замордованих під Крутами

   

Сторінка 51 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/