Головна

Ми переможемо, коли будемо єдині

Субота, 14 лютого 2015, 17:06

У церковно-народній пісні співаємо так: "В єдності сила народу: Боже, нам єдність подай". Співаємо ці слова від щирого серця. Однак в автора цього матеріалу виникають сумніви, чи ті, хто співає, мають чітке уявлення, що таке єдність народу.

Не претендуючи на вичерпне пояснення цих слів, хочу все ж таки заохотити віруючих і невіруючих співвітчизників задуматися над їх змістом. Це важливо з двох причин: віруючі українці мають розуміти, про що моляться, а всі громадяни країни повинні знати, що робити, аби здійснити єдність нашого народу.

Add a comment

Читати далі: Ми переможемо, коли будемо єдині

 

«Священик не може бути активним учасником бойових дій»

П'ятниця, 13 лютого 2015, 00:12

Покликання духовної особи полягає винятково в духовній, релігійній площині. Священик не може бути активним учасником бойових дій, не може використовувати зброї, пам’ятаючи, що священича зброя – насамперед духовна: «…правда, справедливість, ревне проповідування Євангелія миру, непохитна як щит віра і меч духовний, тобто Слово Боже» (пор. Еф. 6, 13–17). Add a comment

Читати далі: «Священик не може бути активним учасником бойових дій»

 

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про капеланство в тюрмах

Середа, 11 лютого 2015, 22:26

11 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла за основу проект закону №1154 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регулювання діяльності капеланів в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України)

Законопроектом запроваджується інститут "священнослужителів (капеланів)" в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України з метою здійснення "душпастирської опіки" в даних органах та установах.

Add a comment

Читати далі: Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про капеланство в тюрмах

   

Щораз повніша чаша Надії Савченко

Понеділок, 09 лютого 2015, 19:50

Ніхто з нас не знає, як обирає Господь людей для реалізації Свого плану для світу. Це тайна, яка не має раціональних земних пояснень. Проте схоже, що вступним тестом для такого обранця є готовність витримати великі страждання. Причому не просто витримати, а надати їм високого сенсу – так, щоб від них почали вібрувати серця мільйонів.

Add a comment

Читати далі: Щораз повніша чаша Надії Савченко

 

Приготування до Великого Посту

Неділя, 08 лютого 2015, 22:28

Великий піст попереджують підготовчі неділі і седмиці. Служби підготовчих неділь і самого Великого посту містяться в Посній Тріоді. Вона починається від Неділі про Митаря і Фарисея і закінчується Великою суботою, обіймаючи 70-денний період.

Передують Великому постові – святій Чотиридесятниці – Неділя про Митаря і Фарисея, Неділя і седмиця про Блудного сина, Неділя і седмиця М’ясопусна (м’ясо-пуст), Неділя і седмиця Сиропусна (сиро-пуст, сирна, масляна).

Add a comment

Читати далі: Приготування до Великого Посту

   

Сторінка 50 з 83

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/